EHF EUROPSKA LIGA; 2. PRETKOLO:

ROCASA GRAN CANARIA – ŽRK BJELOVAR 42:19

ŽRK BJELOVAR – ROCASA GRAN CANARIA 22:37

Prema očekivanjima, rukometašice Bjelovara su na španjolskim Kanarskim otocima u dvije utakmice drugog pretkola EHF Europske lige uvjerljivo poražene od domaće Rocasa Gran Canarije ukupnim rezultatom 79:41. Španjolski sastav, koji je jedan od najmoćnijih u svom prvenstvu i u kojem participira mnoštvo internacionalki, ali i bivših pa i sadašnjih reprezentativki Španjolske je već u prvom meču odigranom u subotu (15. listopada) prezentirao svoju moć te činjenicu kako Bjelovarčanke na ovom dalekom izazovu nemaju što tražiti.

To dokazuje krajnji ishod od 42:19 (15. minuta 15:4, poluvrijeme 21:8), a sve navedeno znači da je nedjeljnih 60 minuta, u kojima je ŽRK Bjelovar bio u ulozi domaćina bilo puko odrađivanje posla. Tih drugih 60 minuta rukometne igre je okončano rezultatom 22:37 i sada će se djevojke iz rukometnog grada u potpunosti moći posvetiti obvezama u hrvatskom prvenstvu, odnosno kupu. Pred njima je izuzetno naporan tjedan. Naime, po povratku s dalekog puta Bjelovarčanke će 22. listopada (subota) otići u Čakovec gdje će ih u sklopu redovnog šestog kola dočekati tamošnji uvijek neugodni Zrinski, da bi potom 29. listopada u Bjelovar stigle Trogiranke. Riječ je o zaostalom dvoboju petoga kola.

Kažimo i to da je u prvoj utakmici na Kanarima u bjelovarskim redovima najbolji bio dvojac Ana Maria Gavrić/Rea Jelenović. Obje ove rukometašice su postigle četiri pogotka, dok se u drugoj istaknula Antonia Oremović koja se u listu strijelaca upisala u također četiri navrata. Koliku-toliku podršku je imala u: Lei Vukojević, Karmen Paštar, Luciji Ivandi te već spomenutoj Gavrić. Sve te igračice su došle do tri egzekucije. Ipak, bilo je to puno premalo da bi se opasnije zaprijetilo favoriziranim, goropadnim članicama Rocasa Gran Canarije.

ŽRK Bjelovar

Naposljetku, kao zaključak ove jednosmjerne priče vam donosimo razmišljanja bjelovarskog trenera.

Goran Trajkovski

–Igrali smo protiv super moćne momčadi koja u svojim redovima ima mnoštvo odličnih, prekaljenih igračica, a ističu se vratarka Silvia Navarro i Marta Mangue. Riječ je o legendama španjolskog ženskog rukometa koje su potpomognute internacionalkama iz Švedske te Danske. Dakle, ova je momčad fenomenalno pokrivena na svim pozicijama i to je zasigurno bio najjači suparnik u povijesti bjelovarskog ženskog rukometa. Protiv njega smo dali svoj trenutni maksimum i ja svojim rukometašicama ne mogu ništa zamjeriti. Vidjeli smo kakav je odnos snaga, a prema riječima rukovoditelja ovoga kluba, cilj je osvajanje naslova prvaka Španjolske ove, odnosno participiranje u ligi prvaka iduće sezone. Stoga, sada im samo mogu poželjeti sreću, dok nama preostaje okrenuti se budućim izazovima u Hrvatskoj – poručio nam je Trajkovski.