Ova je subota (15. listopad) donijela nastupe momčadi ovog podneblja u 8. kolu Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon respektabilnih devet osvojenih bodova iz četiri utakmice prošloga tjedna, Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaši su tražili još bolje predstave kako bi iznova razveselili sebe te svoje navijače. Tako su nogometaši garešničkog Garića na svom terenu ugostili sastav Bilogore 91 iz Grubišnog Polja u još jednom od županijskih derbija ovog nogometnog ranga. U ovih 90 minuta favorit je bio jasan, no Garešničani se nisu imali namjeru olako predati. Čazmanci su također bili domaćini, a pred svojim su navijačima imali namjeru savladati legradski Graničar kako bi nastavili svoj odličan pohod u ovom dijelu sezone. Za kraj ovog uvoda nam je ostao predavački Dinamo koji je otišao u Molve gdje je zaigrao protiv tamošnje Mladosti što je za njega bila prva od tri izrazito teške utakmice u nizu.

Dakle, najzvučniji meč ove runde je bio onaj u Garešnici gdje su domaćini minimalnim rezultatom 0:1 izgubili od Grubišnopoljaca koji su na taj način još jednom ove sezone prezentirali svoju snagu. Čazmanci su ostvarili cilj. Naime, Graničare iz Legrada su kući ispratili krajnjim ishodom 2:1, a Predavčani su se iz Molvi vratili bez ijednog boda. Semafor molvarskog igrališta je pokazivao super uvjerljivih 4:1 za majstore trenera Ante Jeličića.

Raspored i rezultati odigranih dvoboja 8. runde Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica; foto: Facebook

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili dva trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok su pretrpljena dva gubitka. Stoga, sveukupno je osvojeno šest bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon osmog kola je i dalje onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On se nalazi na visokom trećem mjestu sa 19 bodova na svom kontu i uz razliku pogodaka od +15 (19:4). Nogometaši iz Predavca su osmi. Do sada su sakupili 11 bodova te imaju gol razliku -3 (12:15). NK Čazma je odmah iza njih, dakle deveti sa istovjetnih 11 bodova, no uz nešto slabiju razliku zgoditaka. Naime, izabranici trenera Nevija Birta su na -4 (13:17), dok je garešnički Garić Bjelovarsko-bilogorski najslabiji predstavnik ovog ranga nadmetanja. Na svom kontu ima svega šest bodova i gol razlika mu je -9 (10:19).   

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika.