20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Dubravska obitelj Sablić proslavila 30 godina svoje tvrtke

Nove vijesti

Trideseti rođendan obiteljska tvrtka „Sablić“ d.o.o. je simbolično obilježila svečanom večerom za zaposlenike, poslovne partnere, prijatelje i sve one koji su im kroz godine rada pomogli da se razviju u jednu od najuspješnijih poslovnih subjekata na području Općine Dubrava.

Imalo se što i slaviti s obzirom na to da je ova tvrtka u svojih 30 godina postojanja izrasla u respektabilnu tvrtku s visokim standardima u svojem poslovanju. Danas imaju tri djelatnosti kojima se bave klaonicu, nadaleko poznat restoran i Dom za starije i nemoćne.

Trideset godina traje putovanje u poslovnom svijetu ove obitelji, a sve je krenulo 1992. godine kada je osnivač Milan Sablić otišao u Austriju i kupio prvu hladnjaču.
Nakon toga 1995. godine kupio je Robnu kuću i dvije trgovine, 2000. godine postao je vlasnik restorana i kancelarija iznad restorana u centru Dubrave.

Iako prilikom kupnje nije imao jasnu viziju čemu će služiti kancelarije odluka je pala da se urede i pretvore u Dom za starije i nemoćne osobe. 2008.godine odvojena je klaonica od matične tvrtke i otvoreno je novo poduzeće gdje je na čelnom mjestu Igor Sablić.

Osim matičnog doma za starije i nemoćne u Dubravi u vlasništvu imaju i podružnicu doma u Zgališću.

Uz vlastita sredstva koje je imao Milan Sablić se morao i kreditno zadužiti sveukupno u visini 2,65 milijuna eura što je sve uredno vratio.

– Moj moto svih ovih godina je bio da prvo isplatim državi sve što potražuje, drugo je bilo isplatiti radnicima ono što sam se s njima dogovorio, treće vratiti kredit što se moralo i zatim namirio dobavljače. Nakon toga ako mi je što ostalo bilo je dobro, ako nije morao sam se boriti za nova sredstva. Međutim, mi smo svake godine pozitivno poslovali, jedino smo imali malu krizu sada u vrijeme COVID-a, ali to je bilo samo godinu dana – kazao je Milan Sablić.

Obitelj Sablić

Ono na što je posebno ponosan je da je u posao uključio cijelu svoju obitelj, suprugu, sina i kćer koji su mu velika podrška.

– Ja sam ušao u sedamdesetu godinu, budućnost je na mojoj djeci. Sin vodi klaonicu, a kći Dom za starije i nemoćne i restoran. Ja ću im pomoći u tome koliko mogu, ali na njima je da se dalje bore kao što sam se ja – dodaje Sablić.

Zahvaljujući pažljivom planiranju i predviđanju situacije na tržištu, tvrtka je kontinuirano ostvarivala lagan, ali stabilan i siguran rast, bez obzira na sve turbulencije u ekonomskom okruženju, a poruka Milana Sablića svima koji kreću u poslovni svijet je da budu hrabri.

– Treba biti hrabar i vjerujte nije danas nikom jednostavno, ali ako savjesno i odgovorno radiš, mora biti dobro – rekao je Sablić.

Danas ova obitelj zapošljava devedesetak radnika, a one koji su najduže uz ovu obitelj, ali i one najbolje, prigodno su nagraili na svečanosti koja je upriličena uz ovu visoku obljetnicu.

Foto/Renata Sedlar Poljak, Videomix

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika