SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 9. KOLO:

NK MLADOST ŽDRALOVI – NK TRNJE ZAGREB 0:1

Nakon izgubljenih bodova u Sesvetama gdje su minimalno poraženi rezultatom 1:0 i nakon trenerskog debija Tihomira Bradića gdje su njegovi izabranici odigrali skromnih 0:0 u Dugom Selu, nogometaši Mladosti iz Ždralova niti treću utakmicu u nizu nisu okončali na željeni način. Niti ovoga puta nisu pronašli put do protivničke mreže te su iznenađujuće poraženi na svom igralištu „Brdo“ od borbenih, nadasve srčanih momaka zagrebačkog Trnja sa 0:1. Dakle, jasno je kako u redovima „Redsa“ jako glasno zvone zvona za uzbunu, a bila je ovo utakmica koju je Bjelovarsko-bilogorski predstavnik otvorio uraganski.

Naime, već u prvih pet minuta su prema suparničkim vratima udarce upućivali kapetan Jakšić pa i Jajalo, no sve to bez očekivanog učinka. Mlada gostujuća momčad koju s klupe predvodi bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić nije prelazila centar igrališta, ali je uspijevala odolijevati domaćim naletima. U jednom trenutku spasila ju je i sportska sreća, odnosno vratnica jer je upravo taj dio gola direktno iz kornera pogodio Franceković. Stoga, sve navedeno je na tribinama kod simpatizera NK Mladost Ždralovi izazivalo brojne uzdahe, dok su se u nastavku Pranjićevi majstori vidljivo oslobodili i dalje strpljivo čekajući svoje prigode iz brzih protuudara.

Mladostaši su imali puno veći posjed lopte, ali sve to je bilo jalovo. Iznova se cjelokupna priča svodila na nabacivanja koja je lakoćom otklanjala obrana Zagrepčana i takve lopte su bile lak plijen za nju pa i vratara NK Trnje. Također, vidljivo je bilo neigranje ponajboljeg člana Ždralovčana Brezine (kazna tri žuta kartona) te ozlijeđenog Colarića, a igrala se 65. minuta kada je tamnoputi Kesse izmakao pozornosti domaćih obrambenih igrača i potom prebacio čuvara mreže crvenih iz Ždralova, posve neopreznog Ilinčića koji se iz samo sebi poznatih razloga nekoliko koraka udaljio sa gol crte.

NK Mladost Ždralovi

Po primljenom zgoditku je u bjelovarskom predgrađu nastala prava nevjerica pa, shodno razvoju situacije Bradiću nije preostalo ništa drugo nego sve karte baciti u napad. Posegnuo je za promjenama u igračkom kadru te se najviše očekivalo od prekaljenog Barabana. Međutim, niti on nije uspio unijeti potrebnu, željenu živost u domaće redove, a kada je Bošnjak zbog namjernog udaranja protivničkog nogometaša dobio izravan crveni karton te je poslan na ranije tuširanje postalo je jasno kako će puni plijen put hrvatske metropole. Upravo tako je i bilo jer su Pranjićevi izabranici rutinski, uz još nešto sportske sreće utoliko što je već spomenuti Jakšić uzdrmao prečku stvari priveli kraju.

Naposljetku, kada se sve sabere u jedno zaključak je da je jednu od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti zahvatila velika kriza, nervoza koja se može rezati nožem i daljnji tijek događanja će biti izrazito zanimljivo pratiti. Sada vam prenosimo Bradićeve riječi nakon kojih možete vidjeti konačne ishode svih susreta ovog kola, trenutno stanje ljestvice Druge hrvatske nogometne lige, ali i našu bogatu fotogaleriju.

Tihomir Bradić

–Rekao bih kako je ovo bila jedna teška utakmica za nas, posebice zbog konačnog rezultata. Isto tako bih rekao kako nam se u samoj igri, odnosno u izričitim situacijama za postizanje pogotka događa da neobjašnjivo promašujemo. U razdoblju kada smo bili dominantni na travnjaku, dakle u prvih 45 minuta nismo uspjeli poentirati, a da je bilo suprotno i da smo uspjeli barem jednom, smatram da bi dvoboj otišao u sasvim drugom smjeru. Nažalost, nije se dogodilo i to je „nogometno prokletstvo“. Kada ne zabiješ možeš se nadati samo primitku. To se nama dogodilo i ovoga puta te naravno, kada pred sam kraj preuzmeš apsolutni rizik, rotiraš, izgubiš igrača zbog dobivenog crvenog kartona jasno je kako više ne možemo niti pričati o nekom ozbiljnom nogometu – razočarano nam je nakon ovih 90 minuta govorio trener Mladosti.

Svi rezultati ove prvenstvene runde; foto: Facebook
Pa zatim i ukupni poredak; foto: Facebook