Orijentacijski klub Vihor uz podršku Grada Čazme i gradske Turističke zajednice u subotu 15. listopada u Čazmi organizira  natjecanje u orijentacijskom trčanju, Prvenstvo hrvatske u sprint orijentaciji. Od 12:00 do 16 sati održat će se dvije utrke. Prva utrka za Prvenstvo Hrvatske u sprintu počinje u 13 sati, dok će se nakon nje u 14:30 održati Dječja orijentacijska utrka.

Tijekom natjecanja će po gradu biti postavljene orijentacijske zastavice koje predstavljaju kontrolne točke koje natjecatelji moraju proći korištenjem karte i kompasa što je brže moguće. Ukoliko ne prođu sve zadane kontrolne točke utrka im se ne priznaje. Isto tako, ukoliko neka od kontrolnih točaka bude pomaknuta ili nestane tada se ponekada treba poništiti cijelo natjecanje.

Iz organizacije utrke mole građane Čazme da nikako ne diraju orijentacijske zastavice i ne pomiču ih što je jako bitno za regularnost natjecanja. 

Svi su dobrodošli pridružiti se te ukoliko žele još uvijek mogu sudjelovati ili doći navijati i upoznati se s ovim zanimljivim sportom.

Natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom Grada Čazme i u suradnji s TZ Grada Čazme, a natjecanje će svojim nastupom začiniti i Čazmanske mažoretkinje.