Odjel ginekologije i opstetricije Opće bolnice Bjelovar ovoga četvrtka dobio je vrijednu donaciju voditelja i roditelja Dječjeg vrtića „Osmijeh“ u vidu šest TV prijemnika koji će se naći u svakoj sobi rodilišta. Kako je prilikom preuzimanja donacije rekao v.d. voditelj odjela Goran Pavlović dr.med. specijalist ginekologije i opstetricije, na Odjelu rodilišta, trudnice i rodilje nerijetko ostaju duže vrijeme, a kako bi im boravak protekao što ugodnije doniranih šest TV prijamnika za svaku sobu rodilišta su zaista dobrodošli.

– Posebno zahvaljujem Dječjem vrtiću „Osmijeh“ na čelu s Marinom Hehet Valentić i Željkom Valentićem sa svim ljudima koje su okupili oko sebe u svojoj namjeri da nam pomognu. To su lgor Dergić, Mihael Kunić, Damir Černi, Josip Kočiš i Mihael Barić. Trudit ćemo sve da opravdamo njihovo povjerenje te da zadovoljnih majki i trudnica bude što više. U planu je dodatna edukacija medicinskih sestara i primalja kako na odjelu tako i u rađaonici u svrhu suvremenijeg pristupa porodu i dojenju – rekao je dr. Pavlović.

Željko Valentić kazao je kako je inicijator ideje bila njegova supruga Marina Hehet Valentić koja je prije 8 mjeseci bila na odjelu prilikom rođenja njihovog djeteta i vidjela kakvi su uvjeti, pa u želji da se svima koji borave na odjelu skrate dani, odlučili su se na ovu akciju.

– Moji prijatelji, sve mahom lovci, objeručke su prihvatili našu ideju. To su možda neznatna sredstva, ali opet, ženama koje su na odjelu koliko-toliko skratit će se vrijeme boravka u bolnici. Znate i sami da je nova bolnica napravljena i treba iznaći nešto sredstava da se to opremi. Neka svatko da mali obol, pa ćemo sve nekako pokrpati – kazao je Valentić.