Grad Bjelovar i dalje pomaže poljoprivrednicima na svom području. U ovoj je godini za potpore apliciralo 157 poljoprivrednih gospodarstava s bjelovarskoga područja. Većina potpora je isplaćena, a ovaj tjedan i one za nabavu i postavljanje novih plastenika i staklenika. Jedan od poljoprivrednika koji je dobio potporu je i Ivan Bobinac koji na svom OPG-u  ima 5 staklenika na 1 400 m2, a godišnje proizvede 30 kultura koje prodaje na Gradskoj tržnici Bjelovar i na kućnom pragu.

– To je primjer onoga što Grad želi i što potiče posljednih pet godina. Upravo ovakve male OPG-ove. Prije pet godina ovdje nije postojao niti jedan staklenik. Ivan koristi potpore Grada Bjelovara već petu godinu za redom i ima 5 staklenika. Gradu je stalo do mladih poljoprivrednika i malih poljoprivrednih gospodarstava. Ivan je upravo jedan mladi poljoprivrednik koji ima tridesetak godina i svaka mu čast na onome što radi sa svojih deset prstiju. Prodaje na Gradskoj tržnici, na kućnom pragu i uvijek ćemo pomagati takva vrijedna gospodarstva. Samo u ovoj godini potaknuli smo 180 poljoprivrednih gospodarstava s iznosom 500 tisuća kuna. Nije ovdje bitan iznos i nisu to velika sredstva, ali su namjenska, upravo za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava – rekao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Ivan Bobinac kazao je kako mu pomoć Grada puno znači kao i svim poljoprivrednim proizvođačima jer svaka kuna koja dođe znači mogućnost za nova ulaganja.

– Puno brže i puno lakše se dalje kreće s proizvodnjom, pogotovo plasteničkom koja je glavna u proizvodnji povrća, bez koje će u budućnosti zbog klimatskih promjena biti jako teško – kazao je Bobinac koji je krenuo u plastenicima sa sadnjom zimskih kultura, a s plasmanom svojih proizvoda je uglavnom zadovoljan.

– Proda se uvijek jer ljudi koji su godinama naši kupci prepoznali su kvalitietu. Prodaja je najmanji problem, problem je proizvesti. Od ekstremnih godina do divljanja cijena repromaterijala, jer danas znaš jednu cijenu, a sutra više ne znaš koja je – zaključio je Bobinac.