Provala u pokušaju, oštećenje tuđe stvari i nametljivo ponašanje obilježili su kriminalitetau protekla 24 sata na području PU bjelovarsko-bilogorske.

U periodu od nedjelje do utorka u Velikom Korenovu netko je provalio u kuću u kojoj nitko ne stanuje, valsništvo 60-godišnjaka. Kretao se po unutrašnjosti, a iz kuće nije ništa ukrao. Slijedi rad na pronalasku počinitelja.

Netko posjekao žičanu ogradu u Ulici M. Krleže u Bjelovaru

Netko je u noći s ponedjeljka na utorak u Bjelovaru u Ulici Miroslava Krleže u polju posjekao pletivu žicu visine 120 cm, koju je savinuo u stranu, čime si je napravio prolaz i slomio jedan betonski stup. 50-godišnjakinja koja je oštećena upoznata je s načinom podnošenja kaznenog progona, a nastalu štetu cijeni na nekoliko stotina kuna.

63-godišnjak četiri godine uhodio 34-godišnjakinju

Jučer je 34-godišnjakinja u PP Daruvar podnijela kaznenu prijavu protiv 63-godišnjaka zbog kaznenog dijela nametljivog ponašanja. U prijavi je navela da je unazad četiri godine 63-godišnjak uhodi po gradu, zove i šalje neželjene poruke čime s njom želi uspostaviti neželjeni kontakt, a to izaziva uznemirenost i osjećaj nelagode. U vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje.

Zabilježena 2 narušavanja javnog reda i mira

Jučer oko 10:50 u Velikom Grđevcu na Trgu Mate Lovraka u poštanskom uredu narušavao je 76-godišnjak tako što je vikao i galamio na 48-godišnju i 50-godišnju djelatnicu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Jučer je u 6:40 na ulici pas, njemački ovčar koji je bio bez nadzora, avlasništvo je 64-godišnjakinje ugrizao je 65-godišnjaka koji se vozio na biciklu za potkoljenicu desne noge. Zbog držanja psa bez nadzora, vlasnici je uručena obavijest o počinjenom prekršaju