Održana je završna konferencija projekta Masterplan prometnog sustava Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovaj dokument utvrdio je sve strateške prometne pravce na području županije, ali i kompletnu prometnu povezanost u smislu unapređenja prometnog sustava županije.
Projekt je vrijedan 6,8 milijuna kuna od čega je Županiji iz Kohezijskih fondova odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava od 85%, tj. 5,7 milijuna kuna. Dodatno ovaj projekt još je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 510 tisuća kuna.

Iako se Masterplan ne odnosi na konkretne projekte, on predstavlja temelj za njihovo planiranje i dokument je koji je iznimno bitan kod apliciranja na domaće i EU fondove, istaknuo je župan Marko Marušić.

Župan Marko Marušić

– Kada govorimo o cestama znamo što one znače. Cesta znači život i zato me veseli podatak i činjenica da prvi kilometri brze ceste dolaze u našu županiju. Ono što me iznimno veseli je podrška Vlade RH za gradnju brze ceste i za njen nastavak kroz pola naše županije. Sve će to pridonijeti jačanju gospodarstva, turizma, a samim time to će značiti i ostanak naših mladih na našem području jer taj puni paket je jedan dobar jamac za to – dodao je Marušić.

Podsjetio je kako je projekt izrade Masterplana prometnog razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije počeo 2017. godine.