Prelog, odnosno tamošnje jezero HE Dubrava je prošle nedjelje (9. listopada) bilo poprište veslačkog nadmetanja pod nazivom „Dragon Boat Cup“, a na njemu su participirali i bjelovarski Šumari koji su nakon velike borbe doveslali do odličnog trećeg mjesta. Veslale su se dvije utrke (prva na vrijeme, dok je druga bila na ispadanje) i zanimljivost cijele ove priče je bila ta što se veslalo u čamcima koji potječu iz daleke nam Azije.

Foto: Šumari Bjelovar

Sveukupno se nadmetalo 10 posada te je u čamcu tijekom utrke bilo 14 osoba. Uvjet je bio taj da u posadi budu minimalno dvije žene što je još jedna zanimljivost, a važno je kazati kako su se Bjelovarčani spojili s posadom zagrebačkih Nereida. Sve posade su bile iz Hrvatske i prvom pozicijom se naposljetku okrunila muško-ženska posada Siska. Druga stepenica pobjedničkog postolja je pripala Zagrepčanima koji su posadu činili sa Sisčankama. Također, napomenimo kako je tu bila i jedna zadarska posada koja je svoje veslačke sposobnosti okušala po prvi puta.

Spremni za pohod; foto: Šumari Bjelovar

Dakle, još je jednom dokazano da se Bjelovar ima čime pohvaliti u veslačkom svijetu pa već sada s ogromnim nestrpljenjem očekujemo sljedeće utrke. Sigurni smo da će se za bjelovarsko veslanje još mnogo toga čuti i da ćemo još mnogo toga lijepoga imati prilike pisati na našem portalu.

Foto: Šumari Bjelovar

Sada, kao zaključak možete pogledati još nekoliko fotografija s ovog nesvakidašnjeg događaja.