Ovaj je vikend (subota, 8. i nedjelja, 9. listopada) donio 7. kolo Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Nakon rekordnih ovosezonskih 10 bodova iz četiri utakmice prošloga tjedna, Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaši su tražili još bolje predstave kako bi iznova razveselili sebe te svoje navijače i kako bi prezentirali da taj učinak nije bio slučajan. Tako su nogometaši garešničkog Garića otišli u Pitomaču kod tamošnjeg istoimenog domaćina što se zasigurno može okarakterizirati jednim od najtežih prvenstvenih gostovanja. Niti sastav predavačkog Dinama nije imao lak zadatak. Naime, na svom igralištu „Brana“ je dočekao Ferdinandovčane te je imao namjeru barem malo si otvoriti vrata prema boljim rezultatima poslije vrlo slabog ulaska u sezonu, odnosno samo jednog osvojenog boda protiv posljednjeg Suhopolja. S druge strane, Čazmanci su u potrazi za potvrdom kvalitetnije forme u posljednje vrijeme otišli u goste NK Voćin, a grubišnopoljska Bilogora 91 je u Legradu protiv tamošnjeg Graničara tražila novi puni plijen kako bi ostala u samom vrhu ukupnog poretka.

Dakle, i u ovotjednom najzvučnijem meču su sudjelovali Predavčani, a njegov konačan ishod je glasio minimalnih 1:0 za domaćine. Garešničani su prema očekivanjima poraženi u Podravini, i to rezultatom 5:0. Čazmanci su još jednom s terena otišli pjevajući jer su nogometaše Voćina nadvisili sa super uvjerljivih 2:5 u pravoj golijadi, dok su Grubišnopoljci još jednom u potpunosti opravdali svoj status favorita protiv momaka iz Legrada. Semafor tamošnjeg igrališta je pokazivao 0:2 za majstore trenera Dražena Ivankovića.

NK PITOMAČA – NK GARIĆ GAREŠNICA 5:0

NK DINAMO PREDAVAC – NK FERDINANDOVAC 1:0

NK VOĆIN – NK ČAZMA 2:5

NK GRANIČAR LEGRAD – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 0:2

Na predavačkom igralištu “Brana” je viđen jedan, ali vrijedan pogodak za domaćine

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili tri trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok je pretrpljen samo jedan gubitak. Stoga, sveukupno je osvojeno respektabilnih devet bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon sedmog kola je i dalje onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On se nalazi na odličnom trećem mjestu sa 16 bodova na svom kontu i uz razliku pogodaka od +14 (18:4). Nogometaši iz Predavca su sedmoplasirani sa 11 osvojenih bodova te zanimljivom gol razlikom 11:11. NK Čazma je 10. Na svom kontu ima 8 bodova, dok mu je gol razlika negativna, odnosno -5 (11:16). Posljednja u ovom nizu je momčad Garića koja je 11. Igrači trenera Željka Rebrovića imaju svega 6 bodova i razliku pogotka -8 (10:18).

Rezultati svih odigranih utakmica ovoga kola na četvrtoligaškim nogometnim terenima
Zatim i trenutno stanje ljestvice

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte našu bogatu fotogaleriju iz Predavca.