Na adresi Trg Stanka Vraza 1 je jučer (četvrtak, 6. listopada) otvoren novouređeni Dental Centar Smile koji okuplja stručnjake iz područja stomatologije i ima bogato iskustvo rada.

– Danas je prekrasan dan za Dental Centar Smile, novi početak na novoj lokaciji s puno većim timom stručnjaka koji će uspješno rješavati sve stomatološke probleme u gradu Bjelovaru i ostatku države pa i u Europi – ponosno je izjavio direktor tvrtke, Martin Grđan.

Martin Grđan; foto: Dražen Kocijan

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak je istaknuo kako mu je drago da može prisustvovati početku ove inicijative mladog bračnog para.

– Ovi mladi poduzetnici će zaposliti deset ljudi. To je za Bjelovar od izuzetne važnosti, važno je za podizanje standarda koji građani mogu dobiti u prekrasno uređenom prostoru, a vezano za sve mogućnosti koje će im se pružiti putem razvoja dentalnog zdravlja. Veseli me da oni nisu orijentirani samo na Bjelovar, fokus im je puno širi. Ovdje žele dovesti ljude i izvan granica Hrvatske koji će ovdje dobiti kvalitetnu uslugu koju mogu dobiti na razini Europe, ali s primamljivijom cijenom – poručio je gradonačelnik. U vremenu kada Grad radi na razvoju turizma i gradnji toplica, nada se da će razviti i medicinski pa i dentalni turizam.

– Vjerujem da će građani dobiti kvalitetnu uslugu jer vidimo da ima i nekih novih tehnologija koje u ovom trenutku nisu dostupne na području našeg grada. Drago nam je zbog toga, ali i zbog činjenice da će ova investicija privući neke nove ljude u naš grad obzirom da u drugim sredinama takve usluge neće imati. Svako radno mjesto u Bjelovaru je jako važno – naglasio je Hrebak te poželio svu sreću u radu poduzetnicima.

Dario Hrebak i Martin Grđan; foto: Dražen Kocijan

Direktor Dental Centra Smile Martin Grđan je otkrio da im je ponuda sveobuhvatna.

– Primarno nudimo stomatološku zaštitu, dakle prevenciju i brigu o oralnom zdravlju od najranije dobi do najstarijih koje muče veliki stomatološki problemi, nedostupnost određenih setova usluga koje su u stomatologiji neophodne u današnjem brzom tempu života, oralno-kirurški manji i veći zahvati, kompletne restauracije čeljusti, presađivanje zubnih kosti i svega onoga što danas pokriva jedna moderna stomatološka praksa ispričao je te dodao kako su dopremili svjetsku tehnologiju u srce Bjelovara.

Za svoje su potrebe adaptirali staru povijesnu lokaciju te pozvali stručnjake pojedinih stomatoloških grana da im se pridruže u daljnjem radu.

– Doveli smo stručnjake u Bjelovar kako bi i pacijentima iz Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i šire europske zajednice pružili vrhunsku stomatološku uslugu te im ponudili nešto više u odnosu na klasičnu stomatologiju i našu branšu. Imamo stručnjaka i što se tiče zubne asistencije, specijaliste poput ortodoncije, implantoloških stručnjaka, oralno-kirurških stručnjaka, tako da pokrivamo apsolutno sve grane u stomatologiji – istaknuo je Grđan.

Samo dio veselog tima Dental Centra Smile; foto: Dražen Kocijan

Zanimljivo je da Dental Centar Smile u svom prostoru ima i sobu za opuštanje. Pojasnio je direktor čemu ona služi.

– Rekuperacijska soba je prostorija koja nam omogućava da pacijenta opustimo prije i nakon zahvata, prvenstveno zbog toga da nam pacijent što opušteniji sjedne na stolac, da ga opustimo zagrijavanjem tijela, da mu opustimo mišiće i sve ono što je u narednih sat i pol vremena pod stresom zbog stomatološkog zahvata. Isto tako, nakon što završi stomatološki tretman, da se vrati u prostoriju i u idućih pola sata opusti prije nego što se vrati u čekaonicu i potom krene kući. Pazili smo na sve te detalje koji su dosad bili zapostavljeni u stomatološkoj praksi, pogotovo u malim ambulantama jer nisu imale niti prostor niti adekvatna sredstva za to. Mi smo to malo istražili, posjetili smo Tursku i neke druge države da vidimo što je ta doza komoditeta za pacijenta potrebna kada dolazi u jednu stomatološku kliniku, kliniku ili ordinaciju. Pazili smo na te detalje jer smo im htjeli omogućiti da dožive potpuno novo iskustvo u srcu grada Bjelovara i vjerujem da smo u tome uspjeli – naglašava.

Foto: Dražen Kocijan

Otkriva i s kojim se problemom susreće tržište u Bjelovaru i šire.

– Ono što se pojavilo kao sve veći problem u našoj županiji, gradu i šire je nedostatak dovoljnog ortodontskog kadra za što smo se i mi pobrinuli da dovedemo stručnjake iz većih gradova ovdje da nas posjete i da budu dio našeg tima i tako ćemo doskočiti nedostatku struke – pojašnjava Grđan.

Inače, tvrtka posluje već dvije godine, no u novom prostoru nadaju se ostvariti sve svoje ambicije o proširenju ponude usluga.

Foto: Dražen Kocijan

Više o njima pročitajte na www.dental-centar-smile.hr , a zaključno pogledajte bogatu fotogaleriju.