Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak je danas potpisao ugovor s Ivicom Mihaljevićem, članom uprave tvrtke Palam d.o.o. koja će uskoro početi radove na obnovi Područne škole u Vrtlinskoj.

Područna škola u Vrtlinskoj  jedina je na čazmanskom području koja nije energetski obnovljena, a pohađaju je djeca iz 4 naselja, njih 16 iz Vrtlinske, Pobjenika, Pavličana i Pobrđana. Grad Čazma prošle je godine djelomično uredio unutrašnjost škole i uveo plinsko grijanje, u što je uloženo oko 80.000 kn, a uz radove na energetskoj obnovi koji bi trebali biti gotovi za 8 mjeseci škola će dobiti potpuno novi izgled jer će se raditi nova termoizolacija vanjske ovojnice, obnoviti strop i pod, zamjeniti vanjski prozori, unutarnja i vanjska vrata i zamjeniti postojeća rasvjeta novom, energetski učinkovitom LED rasvjetom.

– Vrijednost radova je 1,3 milijuna kuna s PDV-om, a radovi podrazumijevaju unutrašnje i vanjsko uređenje. Vjerujem da ćemo na zadovoljstvo obje strane, izvođača i nas kao naručitelja,  uspješno završiti radove na zadovoljstvo učenika koji će koristiti ovaj prostor, rekao je gradonačelnik Pirak.

Dodajmo kako je kroz projekt „Energetska obnova Područne škole Vrtlinska“ kojeg je pripremila Razvojna agencija Čazma kroz natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Program održivog razvoja lokalne zajednice, Grad ostvario financijsku potporu u iznosu od 350 tisuća kuna, pa će i sredstva koja će morati uložiti u projekt iz svog Proračuna za taj iznos biti manja.