Nakon što su prije dvadesetak dana na pomalo iznenađujući način u jednoj trilerskoj završnici, ali upravo iz tog razloga jako slatko u pulskoj Areni osvojili naslov prvaka Hrvatske u košarci 3×3, košarkaši KK Borik Bjelovar su danas (srijeda, 5. listopada) otputovali u Pariz gdje će u petak i subotu (7. i 8. listopada) participirati na 3×3 turniru World Tour Mastersa. 

Službeni plakat pariškog FIBA 3×3 World Toura

Borik Bjelovar 3×3 je u francusku prijestolnicu otputovao u istom sastavu u kojem se u Puli okitio naslovom državnog prvaka. Međutim, pored Ivana Svobode, Frana Jacovića, Stipe Krstanovića i Hrvoja Puljka u momčadi neće biti predsjednika i voditelja Ivana Šipraka koji je ostao u Bjelovaru uslijed privatnih, obiteljskih obveza.

Nadalje, nakon što je svoje košarkaše ispratio na put u Zadar, odakle su oni direktnim avionskim letom putovali u Francusku, predsjednik Šiprak nam se obratio ovim riječima.

Ivan Šiprak

–Četvorka koja je otputovala u Pariz je zdrava, spremna i motivirana za nove košarkaške izazove. Turnir u Parizu starta u petak kada svoj dolazak potvrde sve ekipe koje su izborile nastup. Mi smo u skupini s ekipama iz Srbije i Grčke (Čačak te Atena) uz naznaku kako bismo prvu utakmicu trebali igrati u petak oko 13 sati. Prema najavama oba ta sastava su izrazito moćna s tim što su Srbi prvaci otvorenog prvenstva Grčke – kazao je Šiprak pa nastavio

–Bezobzirno na to, ovi momci u Pariz ne putuju na izlet. Idemo dati svoj maksimum i napraviti što bolji rezultat, a kakav će on biti to ćemo vidjeti. Sigurno je da, kako se to žargonski kaže nećemo „skinuti gaće“ pred suparnicima, ali smo također svjesni kako smo na ovaj elitni košarkaški skup, na kojem će sudjelovati sve najbolje 3×3 košarkaške družine iz Europe pojačane sa dvije američke došli nakon što smo svoje napravili. U Bjelovar smo donijeli naslov državnih prvaka što već duži niz godina nikome nije uspjelo. Sve ostalo je bonus kojeg se ne odričemo – najavio je Šiprak.

Bjelovarski košarkaški majstori nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske u Puli

Dakle, sada nam preostaje samo poželjeti sreću bjelovarskim košarkaškim majstorima, pratiti njihove dvoboje, slati im pozitivnu energiju te se nadati da će sebe, svoj klub, grad, a naposljetku i cijelu Hrvatsku predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.

Košarkaši će u Parizu zaigrati na atraktivnoj lokaciji