12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Nacionalni tjedan dojenja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove godine obilježit će se manifestacijom LJEPOTA RODITELJSTVA

Nove vijesti

Nacionalni tjedan dojenja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove godine obilježit će se manifestacijom LJEPOTA RODITELJSTVA u organizaciji Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo te pod pokroviteljstvom Državnog ureda za demografiju i mlade. Glavni cilj manifestacije jest promocija dojenja.

Tim povodom na pozornici bjelovarskog Doma kulture u srijedu, 5. listopada 2022. u 18 sati, okupit će se 20 majki i njihovih mališana koji su dojeni najmanje do šestog mjeseca života, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije.

Ponosna na manifestaciju te njezine sudionice i malene sudionice jest njezina idejna začetnica, bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović, koja je zaslužna što Bjelovarsko-bilogorska županija već godinama nosi titulu „Županija – Prijatelj dojenja“.

-Ovom manifestacijom želimo prikazati ljepotu žene koja rađa i doji, ne samo s fizičke strane, već i majčinu ljubav, brigu, jedno nesebično davanje i ulaganje u novi život. Mislim da je to jako vrijedno za našu zajednicu. Drago mi je što mogu istaknuti da je Bjelovarsko-bilogorska županija već davno napravila značajan iskorak kad je riječ o dojenju, u skladu s ovogodišnjim sloganom Nacionalnog tjedna dojenja „Iskoračimo za dojenje“ – ističe dr. Marija Čatipović.

Osim zdravstvenog sustava, koji ima trudničke tečajeve i grupe za potporu dojenja, na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako već godinama postoje i knjižnice-prijatelji dojenja, i ljekarne-prijatelji dojenja, vrtići i dr., a dojenje se promovira i putem manifestacija poput nadolazeće LJEPOTE RODITELJSTVA.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika