Od 3. do 9. listopada se obilježava Dječji tjedan, a isti je započeo danas u 10 sati Dječjim gradskim vijećem Grada Bjelovara u velikoj vijećnici bjelovarske gradske uprave. Na njoj se našlo 15 malenih vijećnika, ali i Dario Hrebak koji je, nakon svoje pa i uvodne riječi dječje gradonačelnice Bjelovara – Ive Lijović, koja je govorila o prošlim, ali i budućim aktivnostima predstavnika ovdašnje dječje populacije odgovarao na pitanja koja su mu maleni vijećnici pripremili. Bilo je tu raznih stvari – od onoga hoće li se i kada obnoviti ovdašnja dječja igrališta do toga kada je u planu okončanje nove glazbene škole.

Nakon „rešetanja“ je uslijedilo javno okupljanje na bjelovarskom Paviljonu. Tom su se prilikom Lijović te Hrebak svima prisutnima još jednom obratili i potom su svi zajedno glasno izgovorili moto dječjeg tjedna: „Ljubav djeci prije svega“. Program je nastavljen točno u podne koncertom dječjih zborova „Djeca – Radost – Pjesma“ što je ujedno bila i posljednja današnja aktivnost.

Dakle, već danas je bilo itekako zanimljivo, a mališani zasigurno, zajedno sa svojim bližnjima s velikim nestrpljenjem očekuju nastavak ovoga tjedna. Jedno od najzanimljivijih i najzabavnijih zbivanja će svakako biti u petak (7. listopada) kada će Lijović u društvu svojih vijećnika otići put Rijeke na 14. susrete DGV-a Hrvatske. Želimo im puno sreće te smo uvjereni da će sebe i svoj grad predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.