Jadranka Piršljin

Održana je izborna skupština Udruženja obrtnika Čazma na kojoj su obrtnici ovog udruženja izabrali novo vodstvo. Nakon 8 godina na čelno mjesto umjesto Jadranke Piršljin došao je Tihomir Vreš.
Udruženje obrtnika Čazma broji 119 članova, a ove godine do 30. kolovoza ukupno je otvoreno 11 obrta, a zatvoreno njih 7.

– Bilježimo rast od 14 posto u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme. Najviše su zastupljeni uslužni obrti (cca 50 posto), zatim proizvodni, poljoprivredni obrti, obrti za prijevoz robe, frizerski i obrti za uljepšavanje, pa tek onda ugostiteljstvo, turizam i trgovački obrti. Tu su se odnosi nešto promijenili u odnosu na neka prijašnja vremena kad smo imali znatno više ugostiteljskih obrta, kazala je Jadranka Piršljin i dodala kako se dosta radilo na promociji obrtništva putem društvenih mreža, na sajmovima, ali i u suradnji s područnom Obrtničkom komorom BBŽ.

Osim izbora novog predsjednika izabrani su i ostali članovi radnih tijela, pa je za potpredsjednika na prijedlog Tihomira Vreša imenovan Danijel Šikljan.
U Upravni odbor imenovani su Mladen Bužak, Nenad Debeljak, Vlado Hrastovec, Kristina Ivačević, Milan Ruškovec, Mario Bart i Jadranka Piršljin.
Članovi Skupštine bit će u novom mandatu Nevija Bukovščak, Mladen Bužak, Nenad Debeljak, Ljiljana Dupor, Vlado Hrastovec, Jurica Franc, Marijan Habijančić, Kristina Ivačević, Pjeter Kajzogaj, Mario Bart i Jadranka Piršljin.
Članovi Nadzornog odbora će biti Nada Jambreković, Rajka Zrnić i Leo Premuž.
Za članicu Nadzornog odbora pri OK BBŽ imenovana je Nada Jambreković, dok su za članove Skupštine OK BBŽ imenovani Nenad Debeljak i Jurica Franc.

Među 119 obrtnika s područja Grada Čazme i općina Štefanje i Ivanska koje ovo udruženje pokriva, može se naći širok spektar zanimanja i usluga, od servisa zrakoplova, preko klasičnih uslužnih djelatnosti, proizvodnje suvenira, poslovnih savjetovanja, informatičkih usluga i slastičarskih obrta do najnovijeg salona za uljepšavanje kućnih ljubimaca.