Svečanim otvorenjem Kulturnog centra u Bereku kojeg su rezanjem vrpce simbolično otvorili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenica župana Marija Jungić, saborski zastupnik Miro Totgergeli i načelnik Općine Berek počelo je obilježavanje Dana Općine Berek.

Po prvi put je svečana sjednica povodom Dana Općine održana u zdanju vrijednom 9 milijuna kuna kojeg je posvetio bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

– Hvala Vladi i Ministarstvu poljoprivrede koji su nam odobrili sredstva. Mi smo to znali iskoristiti. Mislim da je ovo jedan prostor budućnosti za sve naše mlade naraštaje koji dolaze – rekao je načelnik Tonković koji je u svom govoru nabrojio i ostale projekte na kojima su u općini radili od kojih je najvrjedniji izgradnja kanalizacije u Bereku, ali i radovi na vodoopskrbi kroz koje je ove godine i deseto naselje u općini dobilo vodovod. Od važnijih investicija koje će krenuti u realizaciju izdvojio je izgradnju poučno tematske staze u Podgariću vrijedne 150 tisuća Eura koja će puno značiti za razvoj turizma na području općine.

– Imamo vizije za budućnost, isprojektirali smo vrtić, kandidirali ga na natječaj i očekujemo ovoh dana rezultate, a ono što očekujemo je i nastavak programa Zaželi kojeg realiziramo sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom od koje očekujemo i pomoć u dogradnji škole kako bi se mogla održavati jednosmjenska nastava – kazao je Tonković.

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić, kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ponovila je njegove poruke koje je izrekao jučer u Bjelovaru vezane uz pomoć koju će Vlada i dalje pružati županiji kroz otplatu kredita i opremanje bjelovarske bolnice i nastavak izgradnje brze ceste od Farkaševca do Bjelovara.