Prošla dva vikenda (17. i 18. te 24. i 25. rujna), članovi Moto kluba Bjelovar su bili aktivni. Naime, nastupili su na utrkama u Brinju te Požegi. Brinje je bilo poprište Extreme endura, dok se u Požegi održavalo međunarodno PH u CC. Brinje je donijelo konkurenciju 80 vozača i tamo je svoje sposobnosti prezentiralo njih devet iz Bjelovara.

Dvojica su se natjecala u juniorskoj klasi – Matko Sokač koji se domogao prvog mjesta i Ivan Ilić kojeg je zadesio kvar na motoru pa je ovoga puta bio primoran odustati. „Silver“ klasa je donijela participiranje: Matije Posavca, Maria Matijašića, Filipa Žigolića te Nikole Lukačina. Prvonavedeni je ovu priču okončao na sedmoj poziciji, drugonavedeni je bio 16., trećem je pripalo 23. mjesto, a posljednji u ovom nizu je odustao zbog kvara na motoru.

Foto: MK Bjelovar

U klasi „Veteran“ je Danijel Ilić bio četvrti, Dario Horaček odmah iza njega, dakle peti, dok je Alen Sokač odvozio polovicu staze dužine 90 kilometara. Podjednaka konkurencija je bila i u Požegi gdje je također nastupilo devet članova MK Bjelovar.

U „Gold“ klasi vozio je Dejan Premužić naposljetku zauzevši deveto mjesto. „Bronze“ klasa je Bjelovarčanima donijela trojac: Velibor Šukunda, Žigolić i Premužić. Šukunda je bio treći, Žigolić peti, a Premužić osmi. Bila je tu i veteranska klasa 40+ u kojoj su svoje sposobnosti prezentirali: Horaček, Sokač te Karlo Prišćan. Horaček je završio četvrti, Sokač šesti, dok je Prišćan bio sedmoplasiran.

Foto: MK Bjelovar

Vozilo se i u klasi vozača bez licence gdje su nastupila dva bjelovarska juniora – Matko Sokač te Karlo Prišćan. Konkurenciju je činilo 26 vozača. Sokač je bio sedmi, Prišćan 22.

Kada su u pitanju timovi, najboljim se pokazao bjelovarski „Electro Team“ za kojeg su nastupali Horaček i Sokač. Oni su se dovezli do prve pozicije. Veteranski klub Bjelovar je osvojio drugo, a klasa „Senior“ Bjelovarčanima je donijela četvrto mjesto.

Zaključno, preostale su još dvije utrke u kojima bjelovarski „Electro Team“ brani prvu poziciju. Riječ je o Rakovom Potoku 2. te Jastrebarskom 15. listopada.