Kada je riječ o kriminalnim radnjama, službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su u ovom posljednjem ovotjednom, ali i mjesečnom javljanju izdvojili krađu bicikla.

Netko je u srijedu (28. rujna) u Štefanju ukrao bicikl 42-godišnjaku koji nastalu štetu procjenjuje na više stotina kuna. Kako bi se spriječili ovakvi događaji potrebno je bicikl držati zaključan ili pod nadzorom.

Ovome dodajmo kako se dogodilo jedno produljeno narušavanje javnog reda i mira te kako se postupalo i po dojavi jedne starice.  

Naime, noćas iza 2:00 sata, u Garešnici, u ulici Petra Svačića, na ribnjaku, potom u mjestu Kapelica ispred seoskog doma te u Garešnici, u prostorijama tamošnje hitne medicinske službe, javni red i mir su narušavali 21-godišnjak i 36-godišnjak tako što su vikali jedan na drugoga te se pritom fizički sukobili udarajući se šakama po glavi i tijelu. U događaju su obojica zadobili tjelesne ozljede, a alkotestiranjem je utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola. Protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Policija je postupala i po dojavi 78-godišnjakinje iz Kapelice koja je prijavila da je u srijedu u večernjim satima koristila novčanik, dok je u četvrtak ujutro primijetila da joj novčanik, u kojem su se nalazile bankovne kartice te ostali dokumenti nedostaje u torbici. Nije se mogla izjasniti je li novčanik izgubila ili joj ga je netko ukrao.