Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Bjelovara i bjelovarskih branitelja gradonačelnik Hrebak je u svom govoru još jednom ponovio kako Grad ima pripremljene projekte u visini od 800 milijuna kuna, realizacija kojih se očekuje u nekoliko narednih godina. Tu je gradnja toplica o kojoj se najviše priča, ali i gradnja nove škole i dva vrtića. Od najvrjednijih realiziranih projekata istaknuo je završetak aglomeracije, ulaganja u gospodarenje otpadom i gradnju brze ceste, koju je danas obišao s premijerom Plenkovićem, ministrom Butkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Jandrokovićem.

Jandroković je u svom govoru istaknuo kako zadnjih godina ne boravi toliko u Bjelovaru, ali da baš iz tog razloga vidi napredak. U svom govoru zahvalio se bjelovarskim braniteljima, ali i iskazao nezadovoljstvo što se u Srbiji i Republici srpskoj slavi onoga koji je skoro uništio Bjelovar. Dodao je i kako svi trebaju treba biti svjesni zla koje živi oko nas i kako ne treba olako shvaćati vrijednosti poput mira, slobode i demokracije.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja koje su dobili Trgovačko društvo Gala d.o.o., Marija Horvatić Kapelac (posmrtno), Đurđa Adlešić, Sanja Sabljak, prof., Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Sportska akademija Mali olimpijac, Mirko Vinceković, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar ”OSIT”, Vojo Šiljak, Daniela Nejašmić, prof., Članovi Moto kluba Bjelovar, Ivan Korenić i Ivan Ivančić, dipl.oec..