Sinoć oko 22 sata u Kriškoj ulici u Rečici Kriškoj u općini Križ policija je zatekla 18-godišnjaka za BMW-om zagrebačkih registracija koji je ignorirao njihove naredbe da se zaustavi te nastavio dalje voziti.

Tek punoljetan bez dozvole vozio BMW

Policajci su ga htjeli zaustaviti po dojavi da je netom punoljetni mladić, bez vozačke dozvole, sjeo za volan BMW-a i vozi ga po Ivanić Gradu i okolici.

“Oko 22 sata u Ivanić Gradu, Križ, Rečica Kriška u Kriškoj ulici, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka te se nije zaustavio na naredbe koje su mu prethodno izdali policijski službenici koji su postupali zbog zaprimljene dojave da osumnjičeni na području Ivanić Grada upravlja osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita”, piše zagrebačka policija u priopćenju.

Skoro zgazio policajca

Mladić je BMW-om pokušao pregaziti policajca koji je skočio u stranu i to izbjegao.

“Tada je u Kriškoj ulici kod kućnog broja 32 policijski službenik zaustavio službeno policijsko vozilo na kojemu je upalio svjetlosne signale te je izašao van u namjeri zaustavljanja vozila kojim je osumnjičeni upravljao. U trenutku približavanja vozila osumnjičenog jasno je prema njemu usmjerio stop palicu, međutim, 18-godišnjak se vozilom nastavio kretati prema policijskom službeniku koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila i ozljeđivanje”, dodaju.

Policija pucala

Na koncu su ga uhvatili uz upotrebu prisile, ali i vatrenog oružja. Navode da pritom nitko nije ozlijeđen.

“Nedugo potom su policijski službenici iz Ivanić Grada na području Čazme zaustavili osumnjičenog te ga uz uporabu sredstava prisile uhitili. Tijekom događaja uporabljeno je vatreno oružje dok u samom događaju nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, zaključuje zagrebačka policija.