Iznova je dragovoljno predano oružje i streljivo, a pronađen je i jedan bicikl.

29-godišnjak iz Daruvara je u sklopu kampanje PU Bjelovarsko-bilogorske „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predao jednu neupotrebljivu pušku Carcano kalibra 6,5 milimetara te 25 komada streljiva kalibra 7,62 milimetra. Sve navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme do uništenja, a budući na dragovoljnu predaju, protiv 29-godišnjaka se neće pokretati kazneni postupak.

Koristi se i ova prilika kako bi se još jednom pozvalo sve građane koji posjeduju nelegalno oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da to dragovoljno predaju bez straha od kazne. Građani se mole da opasne naprave ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o svojoj namjeri obavijeste policiju na broj 192.

Po dojavi građana, na Križevačkoj cesti je pronađen odbačeni bicikl marke TPT crno-bijele boje. Bicikl je pohranjen te prevezen u prostorije PU Bjelovarsko-bilogorske, a vlasnik se poziva da se u policijsku postaju javi s nekim dokazima o vlasništvu kako bi mu on bio vraćen.