U Zadru je proteklog vikenda održano europsko prvenstvo za mažoretkinje u organizaciji Europske asocijacije i Hrvatskog mažoret saveza.

Bjelovarske mažoretkinje natjecale su se u duo kategoriji, kadeti štap – Mija  Kovačević  i Lara Kuzminović su osvojile 4. mjesto, a u kategoriji kadeta-štap,  bjelovarske mažoretkinje osvojile su visoko 5. mjesto.

Djevojke su dale sve od sebe za dobar plasman ali konkurencija je bila velika te su zadovoljne osvojenim mjestima. Osim zahtjevne natjecateljske satnice, uspjele su se i zabaviti sa ostalim timovima iz Hrvatske i inozemstva.  

Dobar rezultat je odraz cijelog ljetnog treniranja te su svi zadovoljni i ponosni na uspjeh Bjelovarskih mažoretkinja na ovome europskom prvenstvu.

Odličan uspjeh sa trenericom Adrijanom Župljanin, i pomoćnim trenericama Klarom Aušperger i Ivom Hajtić ostvarile su predvodnica Mirta Halužan, Nea Vučemilo, Lucija Špeh, Mia Gajst, Klara Lovrić,Lara Pleskalt, Sara Pleskalt, Eva Fran, Lara Kuzminović, Petra Bilobrk, Mia Kovačević, Tija Mrzlečki,  Magdalena Krklec, Petra Smok, Tea Černelić, Lea Hegedić, Leoni Lukinović.