Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su u današnjem javljanju od kriminalističkih radnji izdvojili tri krađe.

Jučer (utorak, 27. rujna), 29-godišnjak je prijavio da mu je netko prošle srijede iz obiteljske kuće u Nevincu ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna. U vezi ove krađe slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Netko je početkom mjeseca rujna u Bosiljevu kod Čazme s parkiranog mini bagera ukrao metalnu korpu, klin žlice i osigurač klina što je vlasništvo jednog čazmanskog poduzeća. To poduzeće nastalu štetu procjenjuje na pet tisuća kuna. Uslijedit će kriminalističko istraživanje.

Netko je u periodu od prošlog petka do jučer u Blagorodovcu, općina Dežanovac na mjesnom groblju s jednog groba ukrao staklenu vazu, dok je vazu sa susjednog groba razbio. Oštećene obitelji nastalu štetu procjenjuju na nekoliko stotina kuna.

Ovome dodajmo kako se jučer dogodilo jedno narušavanje javnog reda i mira.

Bilo je to u Gudovcu, u tamošnjem ugostiteljskom objektu oko 23 sata. To su činili 21-godišnjak te 25-godišnjak tako što su obojica vikali, a nakon toga je 21-godišnjak fizički napao jednog 58-godišnjaka udarivši ga rukama po glavi. Niti tu nije stao. Naime, potom je nastradao jedan 29-godišnjak kojeg je 21-godišnjak uhvatio rukom za vrat. Po izlasku na terasu, 25-godišnjak je razbacao barske stolice.

Prilikom ovog događaja 58-godišnjak te 29-godišnjak nisu zadobili tjelesne ozljede. 21-godišnjak i 25-godišnjak su privedeni u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola. Oni su stoga smješteni u posebnu policijsku prostoriju do otrježnjenja, a protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.