Povodom Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja održan je književni susret bjelovarskih pjesnika i korisnika Doma za odrasle osobe u Bjelovaru, pod nazivom „Bjelovaru stih na dar“. Susret je održan u prostorijama Doma za odrasle osobe u Bjelovaru.

– Današnji susret odnosno pjesničku manifestaciju „Bjelovaru stih na dar“ zamislili smo tako da se prisjetimo onih kojih više nema. Dosta je i korisnika koji su sudjelovali na našim programima preminulo, a i naših pjesnika koji su u Matici Hrvatskoj, pa je ovo na neki način i sjećanje na sve njih ali i obilježavanje Dana grada. Kada smo počeli ovaj program želja je bila da slavimo Dan grada i da u to uključimo i ljude koji možda i nisu toliko vidljivi javnosti, a dio su našeg grada i on je njima dom i zato smo pokrenuli ovaj program i suradnju s Domom za odrasle osobe u Bjelovaru – istaknuo je Slaven Klobučar, tajnik VOMHBBŽ-a.

Korisnici Doma za odrasle osobe zbog svoje bolesti često su odvojeni od brojnih društvenih događanja, pa je ovakvo druženje pozitivno i jako puno im znači, jer se osjećaju prihvaćenim u svojoj zajednici i njima su od koristi.