Foto/Grad Bjelovar

Sve je spremno za početak izgradnje posljednje dionice brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru u dužini od 12 kilometara. Potvrdu da gradnja kreće jučer je od ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića dobio gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

– 29. rujna je službeno datum početka radova na bjelovarskoj brzoj cesti – kazao je Hrebak i dodao kako je početak radova najljepši poklon povodom Dana Grada Bjelovara.

– Danas se idem naći i s premijerom i osobno ga pozvati da dođe na proslavu Dana grada i volio bih i da otvori početak radova na završnih dvanaest kilometara brze ceste prema Bjelovaru. Bjelovarčanima ta cesta jako puno znači nakon što su trideset godina plaćali porez prema Zagrebu i taj veliki dio poreza je ostajao u Zagrebu. O cesti se puno govorilo i ona se puno spominjala i sada evo konkretno znamo i početak radova na njoj – rekao je Hrebak i istaknuo važnost ove prometnice.

– Brza cesta prema Bjelovaru je važna za strateški razvoj grada Bjelovara. Mi tu cestu stalno gledamo kako ćemo biti brže u Zagrebu. Nije važno koliko ćemo biti brže u Zagrebu nego koliko će ta cesta značiti za razvoj poslovne zone i gospodarstva. Svaka cesta koje dođe blizu grada znači njegovu veliku perspektivu i gospodarski uzlet- zaključio je Hrebak.

Rok izvođenja radova je trideset mjeseci.