3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Svinjogojci nakon izložbe u Gudovcu vratili svoje nagrade – vreću posija

Nove vijesti

Stočarska izložba na sajmu u Gudovcu za uzgajivače svinja koji su osvojili prva mjesta bila je skandalozna, i to zbog nagrada koje su im dodijeljene, piše Podravski.hr. Naime, za prva mjesta vlasnici pobjedničkih nerasta dobili su poklon-bon tvrtke Poljocentar iz Križevaca, a kad su došli po nagradu, uslijedio je pravi šok jer je ona podrazumijevala ni manje ni više nego jednu vreću posija čija se vrijednost kreće oko 50 kuna. To je, naravno, bacilo u očaj uzgajivače koji su se udružili i napravili, kako kažu oni, najlogičniji potez – vratili nagradu.

Među nagrađenim uzgajivačima je i Mladen Čižmešinkin iz Novog Virja koji je u pasmini jorkšir osvojio prvo mjesto, a njegov američki durok je, pak, šampion izložbe. I njega je neugodno iznenadila nagrada.

– Odmah nakon izložbe pokušali smo podići naše nagrade jer smo dobili poklon bon Poljocentra iz Križevaca i nismo znali o kakvoj se nagradi radi. Na njihovu štandu su nas uputili na organizatora, a oni pak na Poljocentar i tek drugi dan smo saznali da je nagrada za prvo mjesto vreća posija – priča Mladen Čižmešinkin.

– Ispod svake je časti za prvo mjesto na jednoj stočarskoj izložbi dodijeliti vreću posija koja vrijedi oko 50 kuna. Za titulu šampiona dobio sam tri vreće, što je još jedna velika uvreda. Mi smo se odmah udružili i svi zajedno vratili nagrade na štand Poljocentra. Ne želimo ulaziti u to tko je zakazao u ovom slučaju i vratili smo nagrade onome od koga smo ih dobili – kaže Mladen Čižmešinkin. 

Stvarno je žalosno, ističe Mladen, da se i na ovaj način podcjenjuje uzgajivače svinja.

-Dosta nam je toga da se sustavno kroz rušenje cijena mesa uništava domaće svinjogojstvo, a sad nas još ponižavaju i kroz nagrade. Bolje da nije bilo nikakve nagrade, nego da su nas išli tako ponižavati – zaključio je Mladen Čižmešinkin.

Marina Ivanović, izvršna direktorica Poljocentra iz Križevaca, ističe kako su oni prihvatili sponzorstvo stočarske izložbe, ali im nije navedeno da će samo njihovi poklon-bonovi biti namijenjeni pobjednicima i šampionu u svinjogojstvu.

– Dodijelili smo poklon-bonove od po tri vreće, što znači da je netko dodatno raspodijelio nagradu. Zamoljeni smo da budemo sponzori bez specifikacije da će naše nagrade biti jedine i naša tvrtka nije odgovorna za propust koji se dogodio. I nama je jasno da pobjednici zaslužuju vrijednije nagrade, a to nije u našoj domeni, nego je za to odgovoran organizator. Iako se ne smatramo odgovornima, putem Facebooka ispričali smo se uzgajivačima – kaže Marina Ivanović.

Podravski.hr je kontaktirao i Davora Malića, višeg koordinatora u Centru za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koji je bio zadužen za sponzorstva nagrada, no nije odgovorio na pozive i poruke.

Izvor: Podravski.hr

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika