3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Svečano otvorenje 16. Tjedna cjeloživotnog učenja u Bjelovaru

Nove vijesti

Svečano otvorenje 16. Tjedna cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) održano je danas u Bjelovaru.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Tijekom kampanje održat će se događanja u svim županijama Republike Hrvatske u sklopu kojih će građani moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje one nude.

U sklopu kampanje se dodjeljuje nagrada Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnje dobitnice nagrade Maslačak znanja – Darija Buljan, Marinela Boras i Matea Doner – osobe su koje su odlučile proširiti svoja znanja i vještine te unatoč svim okolnostima raditi na sebi i svome razvoju.

U okviru kampanje dodjeljuju se i Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih osobama koje su svojim stručnim i znanstvenim angažmanom pridonijele unaprjeđenju sustava obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnji dobitnik Priznanja za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih je prof. dr. sc. Goran Lapat, dok su dobitnici Priznanja za stručni doprinos razvoju obrazovanja odraslih mr. sc.Ksenija Krušelj i Dražen Maksimović, dipl. ing.

Ove godine kampanju promoviraju službene promotorice Martina Čičko Karapetrić i Morana Tomašević (hrvatski brend Boudoir) te Emilija Kokić koje kao osobe iz javnog života svojim primjerom ukazuju na važnost cjeloživotnog usavršavanja  i usvajanja novih znanja i vještina.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika