Međunarodni festival dokumentarnog filma DOKUart održat će se sedamnaesti put u Gradu Bjelovaru i to od 1. do 7. listopada. Kao i prijašnjih godina, festival i ovaj put u Bjelovar dovodi ono najbolje što trenutačno nudi domaća i europska dokumentaristika.  Publika će imati priliku vidjeti devet filmova iz Švicarske, Austrije, Norveške, Češke i Nizozemske, a među njima su i čak tri hrvatske premijere.

– Još jedan DOKUart važan za Grad Bjelovar, razvoj kulture i Bjelovarčane koji vole dokumentarni film koji se već po 17. put prikazuju u Bjelovaru. Sve je krenulo od građanske inicijative Hoću kino i nakon toga je prošlo 17 uspješnih godina kroz koje DOKUart razveseljava sve one koji svake godine u ovom terminu dolaze u KMC gledati najbolje dokumentarne filmove sa svjetske razine – kazao je gradonačelnik Hrebak na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen ovogodišnji DOKUart.

Ove godine na gotovo svakom programu će gostovati  autori, većina njih iz inozemstva, a uz brojna gostovanja i edukativan sadržaj, bit će tu ponovno nagrade publike te nagrada žirija mladih, kao i dodijela nagrade Počasni DOKUartovac.

Festival će 1. listopada u 20 sati otvoriti film Srđana Kovačevića Tvornice radnicima, koji će nakon festivala, 8. listopada biti prikazan i u domovima kulture u Kapeli i Rovišću. Cijene ulaznica nisu se mijenale od prošle godine i iznose 20 kuna, dok festivalski paket stoji 140 kuna. Pretprodaja ulaznica počinje 29. rujna 10 – 17 sati na blagajni KMC-a, a redovna prodaja bit će 2. – 7. listopada od 10. do 12 sati i sat vremena prije početka projekcija.

Programi svakog dana počinju u 20 sati u KMC-U.