3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

81-godišnjak prevaren prilikom pokušaja kupnje tricikla; 53-godišnjak prijetio 44-godišnjakinji

Nove vijesti

Kada je riječ o kriminalitetu u minulom vikendu, službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su izdvojili: krađu, prijevaru i provalu.

U petak (23. rujna), 25-godišnjak je u Velikom Pašijanu iz osobnog automobila ukrao mobitel 42-godišnjaku. Kada je 25-godišnjak pronađen, on je ukradeni mobitel dragovoljno predao. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Također u petak, 81-godišnjak je prijavio da je u četvrtak (22. rujna), na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas za električni tricikl te stupio u kontakt s oglašivačem pritom dogovorivši kupnju za nekoliko tisuća kuna. U poruci mu je poslao svoje osobne podatke i podatke o bankovnoj kartici, a nedugo zatim je saznao da mu je s bankovnog računa skinuto više tisuća kuna.

Netko je u subotu (24. rujna), u Bjelovaru, na Šetalištu Dr. Ivše Lebovića provalio u trgovinu iz koje je ukrao nekoliko tisuća kuna. U vezi prijevare te provale slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Ovome dodajmo kako su evidentirana čak četiri narušavanja javnog reda i mira.

U petak ujutro između 6:00 i 8:00 sati, u Podgorcima, ispred trgovine, 53-godišnjak je urinirao u neposrednoj blizini iste. Tada su tim putem prolazili učenici osnovne škole, a također, u tom vremenu je vikao pritom govoreći pogrdne riječi. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Petak je bio dan kada je u Kapeli, oko 17:30 sati, u tamošnjoj Bilogorskoj ulici, u ugostiteljskom objektu 32-godišnjak narušavao javni red i mir tako što je fizički napao 38-godišnjaka udarivši ga dlanom u lice. Protiv njega će uslijediti optužni prijedlog.

U subotu oko 23 sata, u Garešničkom Brestovcu, u Brestovačkoj ulici pored stambene zgrade, javni red i mir narušavao je 53-godišnjak vičući na 44-godišnju ženu prijeteći joj. On je priveden u prostorije policije, a kako je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja. I protiv njega slijedi optužni prijedlog, dok je 44-godišnjakinja upoznata s načinom pokretanja kaznenog progona.

Jučer u bjelovarskoj ulici Antuna Mihanovića u hodniku stambene zgrade, javni red i mir je narušavao 22-godišnjak na način da je vikao i razbio staklo na ulaznim vratima zgrade. Pri tome je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna, a odgovorna osoba zgrade je upoznata s načinom pokretanja kaznenog progona za to oštećenje. Protiv 22-godišnjaka će također uslijediti optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika