SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 6. KOLO:

6. kolo Druge hrvatske nogometne lige je donijelo nastavak neporaženosti momčadi Jadrana LP koja i dalje čvrsto drži prvo mjesto, ali je donijelo i prvi jesenski poraz Zrinskog iz Jurjevca koji je iznenadio nogometnu javnost.

Prvu pobjedu su ostvarili nogometaši zagrebačkog Trnja, dok Međimurje i dalje nije održalo niti jednu pobjedničku feštu. Međutim, u 6. kolu posebno su bili uspješni bjelovarski klubovi. Mladost je na svom igralištu „Brdo“ nadigrala i pobijedila Belišće rezultatom 2:0, dok je NK Bjelovar napravio najbolji posao. Kao gost je pobijedio NK Hrvace rezultatom 0:3.

Belišćanci, u čijim redovima od ove sezone nastupa Vedran Mlinarić, dugogodišnji član crvenih iz Ždralova nisu imali nikakvih prilika; foto: Filip Mlinar

NK MLADOST ŽDRALOVI – NK BELIŠĆE 2:0

Mladost je pod kontrolom imala cijelu utakmicu. Bila je dominantna, okomita, čvrsta u obrani, ali zato još uvijek škrta u napadu. Momčad Belišća, s druge strane, za svih 90 minuta nije izigrala niti jednu ozbiljniju priliku tako da nema za čime žaliti.

Također, Mladostaši su kontrolirali sredinu terena, a gotovo da se ništa nije događalo do 35. minute kada je Baraban s lijeve strane uputio oštar ubačaj koji je završio na ruci gostujućeg braniča. To je bilo dovoljno da sutkinja Martinčić pokaže na bijelu točku odakle je sam Baraban pogodio za 1:0.

Baraban je svoju odličnu prezentaciju okrunio zgoditkom; foto: Filip Mlinar

Mogla je sutkinja pokazati na bijelu točku i u 50. minuti kada je sveprisutni Baraban zaustavljen očiglednim prekršajem u protivničkom kaznenom prostoru, ali nije mogla zaustaviti sjajan udarac Jajala s 20 metara koji je završio u donjem desnom kutu za 2:0.

Slavonska momčad je u predgrađu Bjelovara u potpunosti nadigrana; foto: Filip Mlinar

Do kraja utakmice „Redsi“ iz Ždralova su preko Francekovića mogli podebljati svoje vodstvo, no mladi napadač je uspio s gol crte prebaciti gostujuću mrežu.

Naposljetku cijele ove jednosmjerne priče trener Danijel Lovrić je pohvalio svoju momčad.

Danijel Lovrić; foto: Filip Mlinar

–Rekao bih kako smo mi u ovih 90 minuta izgledali potpuno drugačije u odnosu na sve prijašnje dvoboje. Iako smo u pojedinim trenucima igrali u grču, na površinu je naposljetku isplivala naša pas igra, igra u kojoj su se momci otkrivali, nudili lopti. Pokazali smo kako, kada spustimo loptu na travnjak u potpunosti dominiramo. Momčad Belišća nije nimalo loša, no mi smo je ograničili našim posjedom pritom tražeći dubinska dodavanja. To je bio „lijek“ za našeg ovotjednog suparnika te bih dodao da smo posve zasluženo trijumfirali – kazao nam je zadovoljni strateg Ždralovčana.

Pogled na sve ovotjedne ishode ovog ranga nadmetanja; foto: Facebook

NK HRVACE – NK BJELOVAR 0:3

Hrvace je dočekalo NK Bjelovar s prethodnim porazom od Dugog Sela tako da im je pobjeda bila imperativ. Taj imperativ se pretvorio u njihovu pravu katastrofu, a za to su isključivo „krivi” nogometaši Bjelovara koji nisu imali obzira prema njihovim imperativima. Pobijedili su rezultatom 0:3, i to više nego zasluženo jer su u utakmici pokazali karakter, hrabrost, a posebno volju koja ih je dovela do njihove najveće jesenske pobjede.

Trijumf sastava trenera Luke Bilobrka je počeo u 20. minuti kada je Jakov Pranjić silovitim udarcem s 20 metara neobranjivo pogodio rašlje. Taj pogodak je najavio pobjedu Gradskog kluba, a njenu potvrdu je donio dvojac Iličević/Lucas. Naime, ispucana lopta vratara Bjelovara je bila prezahtjevna za domaćeg stopera tako što ju je on glavom samo prebacio za brzonogog Lucasa koji se našao sam pred vratarom.

To mu je bilo sasvim dovoljno da se upiše u listu strijelaca. U nastavku, Hrvace su igrom ”na sve ili ništa” tražile pogodak, ali odgovor na to je dao Glavina u 87. minuti kada je nakon kontranapada pogodio za konačnih 0:3.

Tu je i trenutni poredak kojega je, shodno svemu, jako lijepo vidjeti; foto: Facebook