-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Čazmanske mažoretkinje se sa Svjetskog prvenstva vratile sa zlatom i broncom

Nove vijesti

Od 22. do 25. rujna u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu održano je IV. Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i Svjetske mažoret federacije.  Prvenstvo je okupilo mažoret timove s 3 kontinenta, Europe, Azije i Afrike. Hrvatsku je predstavljalo 15 timova, a među njima našle su se i Čazmanske mažoretkinje, kojima je ovo bilo prvo Svjetsko prvenstvo od osnutka 2018. godine. 

Natjecale su se u 6 kategorija u dva dobna uzrasta, kadetkinje i juniorke, te su predstavile svoj tim, grad, županiju i ponovno donijele Čazmi sjajna odličja. 

Svjetsko zlato i broncu osvojile su kadetkinje, a diplome za 4. i 5 mj. osvojile su juniorke. Uz to su ostvarile I dva top 10 rezultata u kadetskim kategorijama štapa i pom pona. 

“Ova dva natjecateljska dana za nas su bila prekrasna i mogu reći da sam zadovoljna svim nastupima. Izrazito sam ponosna na svu našu djecu koja su svojim trudom i radom došli do ovih rezultata. Veliko hvala mojim djevojčicama, potpredsjedniku Danijelu koji je odradio ogroman posao u financijskom smislu i zajedno sa mnom realizirao ovo prvenstvo, a djeci je ogromna podrška od prvog dana. Hvala roditeljima koji su nas glasno bodrili na tribinama, hvala gradu i našim navijačima u Čazmi”, kazala je Mia Belak, predsjednica i trenerica Čazmanskih mažoretkinja, dok je dopredsjednik Danijel Šikljan dodao:

“Bravo za sve naše mažoretkinje. Čestitam im na ovom uspjehu. Hvala našoj trenerici i predsjednici na velikom trudu i znanju koje ulaže. Hvala svim donatorima koji su nam financijski pomogli kako bi realizirali odlaske na Europsko i Svjetsko prvenstvo. Još nas puno novih i zanimljivih stvari čeka, zato idemo dalje. Trenerica i ja dajemo sve od sebe za našu i vašu djecu, a ovi rezultati su samo dokaz koliko tim naporno radi kako bi ostvarili ovakve velike uspjehe i ciljeve.”

Iduće što mažoretkinje spremaju je veliki Božićni koncert mažoretkinja u prosincu gdje će zajedno s gostima predstaviti svoj rad i koreografije s kojima su osvojile državne, europske i svjetske medalje. Od listopada do prosinca traju i upisi za novu generaciju mažoretkinja. Sve zainteresirane djevojčice od 4 do 16 godina mogu se pridružiti ovom uspješnom timu. Sve informacije možete dobiti na tel. 098 906 6044 ili putem društvenih mreža Čazmanskih mažoretkinja.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika