Patronažna služba Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije dobila je 5 novih vozila ukupne vrijednosti 530 tisuća kuna. Vozila su nabavljena iz decentraliziranih sredstava za 2022. godinu.

Prosječna starost vozila kojom raspolaže patronažna služba do sada je bila dvanaest godina, a nabavkom novih vozila ona je smanjena na deset.

– Naravno da nas to ne zadovoljava i dalje ćemo raditi na tome da pomlađujemo vozni park i da našim patronažnim sestrama omogućimo sigurnu vožnju. Našu županiju pokrivaju dvadeset i četiri patronažne sestre što je u prosjeku jedna sestra na 5 300 stanovnika. Zaista imaju veliki teren i ova će im vozila sigurno pružiti, prije svega sigurnost u obavljanju njihove djelatnosti – rekao je župan Marko Marušić prilikom uručenja ključeva novih vozila.

Župan Marko Marušić

Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika, kazao je Ravnatelj Doma zdravlja Josip Rajković i dodao kako postoje potrebe za još barem šest vozila kako bi se obnovio vozni park i kako bi se mogli riješiti najstarijih vozila.

– Velik je teren i svaka sestra ima svoje vozilo, dakle, imamo dvadeset i četiri vozila za dvadeset i četiri sestre. Nastojat ćemo i nagodinu nabaviti dodatna nova vozila, koliko ćemo biti u mogućnosti. To će ovisiti i o samom tržištu jer za ovu nabavu, prilikom ispitivanja tržišta smo uvidjeli da je dosta teško nabaviti nova vozila zbog nedostataka mikročipova – kazao je Rajković.

Ravnatelj Doma zdravlja Josip Rajković

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama, pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika.

Patronažna sestra Jasna Šestak

– Novi i ispravni auti nama jako puno znače jer su nam jedni od osnovnih sredstava za rad. Bez vozila ne možemo obavljati svoj posao. I u zimskim uvjetima je jako bitno imati ispravan auto, naravno da se ne bi nešto dogodilo, jer ponekad uvjeti na cesti nisu dobri – rekla je patronažna sestra Jasna Šestak.