13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Svečano uručene majstorske diplome četrnaestorici obrtnika koji su položili majstorske ispite

Nove vijesti

Održana je svečanost podjele diploma majstorima koji su prošli tečaj obuke te položili majstorski ispit u Obrtničkoj komori. Ukupno četrnaest polaznika steklo je uvjerenje o položenom majstorskom ispitu za zanimanja automehaničar, kozmetičar, plinoinstalater, tokar, stolar, vodoinstalater te instalater grijanja i klimatizacije.

Svečano uručenje otvorio je predsjednik Obrtničke komore Bjelovar Goran Grgić, a na uručenju je bio i prisutan župan Marko Marušić koji je uz čestitke kandidatima naglasio kako su majstorski ispiti najviši stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima.

– Titulom majstora stekli ste temelje za osnivanje vlastitog obrta i ja vam svakako želim puno uspjeha na tom putu i puno uspjeha u radu. Nadam se i da ćemo se mi nastaviti susretati u nekim drugim prilikama, da ćete biti korisnici poticaja koje Bjelovarsko-bilogorska županija daje za razvoj gospodarstva i obrtništva – kazao je Marušić i dodao kako je u županiji aktivno 1295 obrta i prema registru obrta ove godine ih je otvoreno 118 dok je odjavljeno njih 58.

Predsjednik Obrtničke komore Bjelovar Goran Grgić također je uputio čestitke majstorima.

– Ove godine imamo četrnaest položenih majstorskih ispita što je prosječan broj. Imali smo godina kada smo ih imali više, ali i manje. Najviše ovog puta imamo automehaničara, njih pet. Ono što valja istaknuti je da prvi put nakon deset godina imamo i dva majstora tokara. Ja bih rekao da to pokazuje renesansu obrtničkih zanimanja zbog činjenice da su svi obrtnički programi u našoj županiji, ali i u Hrvatskoj skoro popunjeni. Izgleda da se rad, trud i uvjeravanje isplatio i da su i roditelji i učenici shvatili da postoji budućnost i u obrtničkim zanimanjima i da ona nisu loša – rekao je Grgić.

Nakon podjele, održan je prijem u uredu župana Bjelovarsko-bilogorske županije za dobitnike najviših priznanja Hrvatske obrtničke komore i najboljeg mentora iz RH.

Podsjetimo, Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem dobio je Goran Grgić, vlasnik fotografskog obrta Studio Kobra iz Garešnice dok je Gabrijela Marija Patačko, vlasnica Frizerskog salona Gabi u Bjelovaru, nagrađena statuom Zlatne ruke s poveljom. Dobitnik nagrade „Šegrt Hlapić“ za najboljeg mentora na praktičnoj nastavi u licenciranoj radionici je Dalibor Čermak iz Bjelovara.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika