3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Danas se obilježava „Dan bez poginulih u prometu“ – policija u Čazmi podijelila prisege savjesnim vozačima

Nove vijesti

Danas se obilježava „Dan bez poginulih u prometu“. Na taj dan prošle, 2021. godine, u šesnaest država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, a ukupno su poginule 34 osobe, najmanji broj do sada od kada se ovaj dan obilježava. U Republici Hrvatskoj u prometnim nesrećama tog dana smrtno su stradale tri osobe.

Svaki dan u prosjeku 70 ljudi pogine na cestama u Europi. Obilježavanjem „Dana bez poginulih u prometu, želi se smanjiti ovaj broj na nulu barem jedan dan u godini. Zato iz policije pozivaju sve sudionike u prometu da preispitaju svoje ponašanje na cestama.

Cilj kampanje je pokazati da se zajedničkim naporima i sviješću svih sudionika u prometu može osigurati nula smrtno stradalih na cestama barem jedan dan. A ako se to dogodi, to bi značilo da se to može postići bilo kojeg dana.

Ovaj ROADPOL-ov projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj međunarodnih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, pa tako i hrvatska policija.

Danas je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska organizirala potpisivanje i podjelu prisega za savjesne vozače, a prve prisege su dijelili od 7:30 sati ispred Osnovne škole u Čazmi, a od 11 do 13 sati će ih dijeliti na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru (kod DM-a).

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika