U sklopu programa za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja održat će se Dani meda – Pčelari Gradu Bjelovaru.

Dani meda, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, održat će se 15. put zaredom, od 23. do 25. rujna 2022. godine i to u središtu grada, na korzu. Štandovi s različitim proizvodima radit će od 9 do 20 sati.
Ova manifestacija je dokaz izuzetno dobre suradnje između Grada Bjelovara i pčelara posebice Udruge pčelara Bilogora Bjelovar, istaknuo je danas prilikom najave ove manifestacije zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

– Pčelari Gradu Bjelovaru manifestacija je koja će se održati ovog vikenda na gradskome korzu. Uz pčelare bit će tu i drugih lokalnih proizvoda, zato pozivam sve građane da dođu jer imat će što za vidjeti, ali i nešto za kupiti. Manifestacija će imati i edukativni karakter jer će djeca imati priliku učiti o važnosti lokalne hrane – kazao je Brajdić.

Dvanaest pčelara omogućit će posjetiteljima degustaciju meda te prigodnu kupovinu pčelinjih, slatkih i zdravih proizvoda. Cilj manifestacije je upoznati posjetitelje s proizvodima lokalnih pčelara i potaknuti građane na upotrebu pčelinjih proizvoda, ali i ukazati na važnost pčele u eko-sustavu.

– Prvog dana održavanja manifestacije u petak pozvali smo učenike trećih razreda bjelovarskih škola na Malu pčelarsku radionicu. Svaka škola na radionici će nazočiti jedan školski sat i svaka škola će imati posebno svoj termin radionice. Nakon pčelarskih radionica učenici će moči doći na štandove članova udruge pčelara i kušati razne pčelarske proizvode – rekla je Vera Marušić iz Udruge pčelara Bilogora Bjelovar.