Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak jutros je održao sastanak s užim dijelom Stožera civilne zaštite kojemu su prisustvovali predstavnici službi uključenih u sanaciju šteta nakon nevremena – JVP Čazma, Komunalija, Grada Čazme i Civilne zaštite.

Među ostalim, dogovoreno je kako se u Komunalije treba javiti radi dogovora o zbrinjavanju otpada nastalog nakon sanacije. Dakle, ukoliko imate šute, lima, otpadne građe, slomljenog crijepa, granja i ostalog otpada – nazovite 091/1771-016, Vladimir Ravlić, radi dogovora o daljnjem postupanju.

Glede prijave štete – elementarna nepogoda još nije proglašena, to se očekuje danas ili sutra.

– Istog časa čim bjelovarsko-bilogorski župan, u čijoj je to nadležnosti, a na temelju dojava i zahtjeva gradova zahvaćenih nevremenom, proglasi elementarnu nepogodu – znat će se svi detalji koga zvati, kome se obratiti, koji broj telefona okrenuti. Stoga, građane molim za strpljenje vezano za prijavu štete. Čim dobijemo odluku o proglašenju prirodne nepogode, moći ćemo prikupljati dojave, a tada ćemo znati i sve ostale detalje o kojima ćemo odmah obavijestiti javnost – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Zapovjednik JVP Čazma Tihomir Brnjanec izvijestio je na današnjem sastanku kako je odrađeno 280 intervencija te ih čeka još 30.

Čazmu će danas u poslijepodnevnim sati posjetiti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja će obići neka nevremenom pogođena područja.

Izvor: cazma.hr