Župan Marko Marušić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije uručio je s direktorom TZ BBŽ Marcelom Medakom ugovore u vrijednosti 500 tisuća kuna za unaprjeđenje ponude u kućama za odmor. Bespovratni novac dobilo je 25 vlasnika registriranih kuća za odmor i to na temelju Javnog poziva za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja na području županije u 2022. godni.

Riječ je o novcu koji su zajedno osigurale Hrvatska turistička zajednica, TZ Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-bilogorska županija, a financiralo se do maksimalno 50 posto iznosa investicije.

– Drago mi je da su korisnici prepoznali ovu aktivnost kao dobru. Ovo doživljavam i kao demografsku mjeru jer ako postoji interes za ulaganje, velika je vjerojatnost da će se cijela obitelj baviti turizmom, da će uvezati u tu priču ponudu lokalnih OPG-ova. Uz to, dolazak brze ceste do Bjelovara i njezin nastavak prema Virovitici učinit će ovo područje dostupnijim velikom zagrebačkom tržištu, ali i inozemnim posjetiteljima koji su ovog ljeta uživali na našem području u miru i prekrasnoj prirodi – istaknuo je župan Marušić.

Najavio je da se slični javni pozivi planiraju i u idućih nekoliko godina kada bi raspoloživi iznos bespovratnog novca trebao biti veći.

Svečanost uručivanja ugovora održana je u vili Klara u Staroj Ploščici koju je početkom godine registrirala mlada obitelj Šonjić, a u lipnju su primili prve goste.Uglavnom su to bili stranci. Do kraja kolovoza ostvarili su 170 noćenja, na čemu im je čestitao i župan Marušić.

Inače, turistički podaci za prvih 8 mjeseci za županiju su jako dobri. Prema riječima direktora Turističke zajednice BBŽ Marcela Medaka ostvarena su 16.872 dolaska što je 39 posto više nego u istom lanjskom razdoblju te 60.936 noćenja, odnosno 13 posto više nego u prvih osam mjeseci 2021. godine.

Izvor: bbz.hr