Uhićeni Dean Božić između župana Marušića i gradonačelnika Piraka netom prije nemilog događaja / foto: Davor Kirin

Kako javlja PU bjelovarska- bilogorska u četvrtak 15. rujna u večernjim satima u Čazmi, 49-godišnjak je na ulici izrekao prijetnju 57-godišnjaku te ga odgurnuo pred nekoliko osoba. Prijetnja je kod 57-godišnjaka izazvala strah zbog 49-godišnjakovog ranijeg ponašanja prema njemu i drugim osobama.

49-godišnjak je zbog navedenog uhićen te će nakon kriminalističkog istraživanja biti priveden pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog počinjenja kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.

Također, protiv 49-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Iako PU bjelovarsko-bilogorska nije objavila imena zna se da je riječ o događaju koji je snimljen pred televizijskim kamerama i novinarima kada je 49-godišnji Dean Božić za vrijeme davanja izjava ministra Medveda, župana Marušića i gradonačelnika Piraka u Čazmi, gurnuo Piraka i uputio mu prijetnje.

Dean Božić je pretprošle lokalne izbore bio jedan od kandidata za gradonačelnika Čazme kada je očekivao dobar rezultat, a završio izbore s nekih dvjestotinjak glasova birača.