Nakon pobjede u gradskom derbiju nad Vedijem košarkaši Bjelovara nisu uspjeli osjetiti draž igranja u finalu. U međužupanijskom polufinalu Kupa Krešimira Ćosića s jednim košem razlike (83:82) su izgubili u Vrbovcu od domaćeg Petra Zrinskog.

Bila je to utakmica koju Bjelovar nije trebao izgubiti. Iako u većem dijelu susreta rezultat nije bio na njihovoj strani, a i usprkos tome što su u Vrbovec doputovali u nešto oslabljenom sastavu, momčad trenera Damira Krpana imala je više od igre, bila je razigranija i kreativnija. Razlika je bila u efikasnosti koja je bila na strani Vrbovčana koji su bili gotovo nepogrešivi pri svakom pokušaju, dok se momčad Bjelovara dobro ispromašivala.

Odluka o pobjedniku ove zanimljive i sadržajne utakmice donesena je doslovno u zadnjoj minuti. U tu zadnju minutu Petar Zrinski je ušao s jednim košem prednosti, ali je Bjelovar imao čak tri napada da osigura pobjedu. Međutim, pokušaji Perkovića, Tušeka i Stjepanovića nisu pogađali vrbovečki koš tako da se Petar Zrinski vrlo sretno domogao finalne utakmice.