Općina Štefanje danas slavi svoj dan. Nakon Svete mise u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su sudjelovali uz čelne ljude prijateljskih općina i gradova i počasni građanin Općine Štefanje general Mladen Markač i izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Marko Marušić. Svečana sjednica bila je prilika da načelnik Silvestar Štefović nabroji sve ono što je u proteklih godinu dana napravljeno kako bi se poboljšao standard života žiteljima općine.

– Izgradili smo i pokrenuli reciklažno dvorište, završili smo prvu fazu sportsko-rekreacijskog centra u Narti, završili smo rekonstrukciju vatrogasnog doma u Starom Štefanju, asfaltirali smo cestu prema Pajinom viru, započela je rekonstrukcija vatrogasnog doma u Blatnici, završili smo drugu i započeli treću fazu uređenja groblja u Štefanju. U suradnji s Komunalijama vodovod iz Čazme završili smo vodovode u Gornjoj i Donjoj Šušnjari i Ivama, a krećemo u projektiranje kanalizacije i nogostupa kroz Štefanje. U suradnji s Općinom Ivanska provodimo projekt Zaželi. Osim o infrastrukturi vodimo brigu i o ljudima kroz razne potpore i pomoći, od naknade za rođenje djeteta do božićnica za umirovljenike – rekao je Štefović.

Načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović

Uz to općina podupire rad svih svojih udruga, Vatrogasne zajednice, osnovne škole i zdravstvene ambulante, a svečana sjednica bila je prilika da načelnik Štefović objavi i jednu dobru vijest koja se tiče dugo očekivane gradnje vrtića u Štefanju

– Prekjučer smo dobili odluku Agencije za plaćanje da smo prošli administrativnu provjeru i da nam je projekt vrtića ocijenjen pozitivno tako da se uskoro nadam pozivu za potpisivanje ugovora za izgradnju dječjeg vrtića u Štefanju. Bit će to ostvarenje dugo iščekivanog sna. Hvala Vladi i predsjedniku Vlade na ovom iznenađenju za Dan općine – kazao je Štefović.

Dan Općine u ime prisutnih načelnika i gradonačelnika čestitao je načelnik Općine Šndrovac Dario Halauš, a u svom govoru isto to je napravio i počasni građanin Općine Štefanje general Mladen Markač.

Izaslanik predsjednika Vlade, župan Marko Marušić u svom govoru i ovom prilikom je naglasio važnost sinergije između županije i općina i gradova koja je garancija napretka.

Župan Marko Marušić

Nakon svečane sjednice program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u parku u centru Štefanja Šajbaj festom u sklopu kojeg će biti natjecanje u pečenju roštilja. Održava se izložba   OPG-ova i njihovih proizvoda iz naselja s područja Općine Štefanje, kuhanje srnećeg i fiš paprikaša od strane udruga s područja Općine Štefanje i pečenje vola, a u glazbenom dijelu programa nastupit će domaći tamburaški sastav Štefanjska zvona.