13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Bjelovarčanin Tonko Tulić prvak Hrvatske u Super Moto klasi

Nove vijesti

Za bjelovarskog moto vozača Tonka Tulića natjecateljska sezona nije mogla bolje završiti. Okitio se naslovom prvaka Hrvatske na Međunarodnom otvorenom prvenstvu u cestovnim moto utrkama.

Do ovog sjajnog uspjeha Tonko je došao na motoru KTM 450 cm u klasi Super Moto, i to nakon naporne sezone koja je startala u svibnju, a završila je prošli vikend u Požegi. Za to vrijeme voženo je šest utrka: dvije u Sloveniji (Krško i Vranjsko), Novoj Rači, Slavonskom Brodu, Šmriki i Požegi. Sve te utrke bjelovarski moto as završavao je kao pobjednik ili među vodećima.

Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama pored hrvatskih vozača voze i vozači iz Italije i Slovenije. U ukupnom plasmanu u Super Moto klasi Tonko Tulić je osvojio treće mjesto, dok je u poretku za prvenstvo Hrvatske osvojio naslov prvaka.

To sjajno prvo mjesto Tonko je u rukama imao i prošle sezone u kojoj je sve do kraja bio vodeći. Međutim, pad s motora u predzadnjoj utrci, nakon kojeg je slomio nogu i završio na operaciji, oteli su mu naslov iz ruku. Zbog tog pada, nakon kojeg još uvijek nosi „šarafe“ u nozi, ovogodišnji naslov prvaka Tonku je još slađi i dođe mu kao utjeha za propušteno u prošloj sezoni.

Klasu Super Moto vozim već četvrtu sezonu i cijelo to vrijeme sam među vodećima. Ovogodišnji uspjeh mi je ipak najdraži jer naslov prvaka Hrvatske sam osvojio uvjerljivo s nekoliko pobjeda od kojih su mi ipak najdraže ove dvije zadnje u Požegi s kojima sam završio sezonu – naglasio je Tonko koji dobro pamti i osvojena druga mjesta u Krškom i Slavonskom Brodu – Da, imam sjajnu ekipu koja me prati tijekom sezone tako da veliki dio kolača ide i na njihov račun. Cilj mi je osvojiti naslov prvaka Hrvatske tri puta zaredom što donosi „zlatnu kacigu“, ali i mjesto među hrvatskim moto legendama. Osim toga, želio bih voziti u Italiji i Sloveniji jer s tim vozačima se ionako susrećem tijekom Prvenstva Hrvatske – kazao je bjelovarski moto prvak.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika