3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Mlade koji dolaze na Susret hrvatske katoličke mladeži ugostit će i župe Čazmanskog dekanata

Nove vijesti

U Bjelovaru je sve spremno za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati ove subote 17. rujna. Susret hrvatske katoličke mladeži je nacionalni susret mladih koji, otkad je ustanovljen, okuplja tisuće mladih iz svih hrvatskih (nad)biskupija i katoličkih misija. U subotu u Bjelovaru će se okupiti oko 7 000 mladih vjernika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Do sada je održano deset susreta u hrvatskim nad/biskupijama. Jedanaesti susret trebao se održati 2020. u Zagrebu, ali je zbog posljedica potresa otkazan. Stoga je odlučeno da će se jedanaesti po redu susret održati u biskupiji trećeg hrvatskog sveca, sv. Marka Križevčanina, odnosno u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji.

Susret će okupiti tisuće mladih vjernika iz Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja. Specifičnost ovogodišnjeg susreta je što je jednodnevni, a osmišljen je tako da cijela biskupija i sve njezine župe u njemu sudjeluju. Tako će se u svim župama naše biskupije okupiti mladi za koje će biti organiziran uvodni program kroz koji će se kroz molitvu i pjesmu družiti.

Mlade će ugostiti i sve župe čazmanskog dekanata. U Čazmu će stići dvjesto mladih i to iz Šibenika, Splita, Zagreba i Siska. Župljani župe u Gornjem Dragancu ugostit će pedeset mladih iz Mostara. Župa u Gornjem Mikloušu će ugostiti pedeset mladih iz Banja Luke i Đakova. U župu u Ivansku stižu mladi iz Šibenika, Banja Luke, Siska i Zagreba, njih sto. Župa u Štefanju ugostit će sto i dvadeset mladih iz Zadra, Zagreba i Sarajeva.

Autobusi s mladim vjernicima bi trebali stići u župe domaćine u subotu između devet i deset sati. Zatim je od 10 sati predviđen program upoznavanja i molitvenog zajedništva u župi, te ručak nakon kojeg slijedi odlazak mladih u Bjelovar na centralni događaj.

U poslijepodnevnim satima mladi će se okupiti u Bjelovaru u centralnom parku i u jednoj velikoj procesiji krenuti prema mjestu gdje će biti održana svečana Sveta misa.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika