Ivana Posavec Krivec, zastupnica u Hrvatskom saboru uputila čestitke povodom Dana Općine Križ

Ivana Posavec Krivec, zastupnica u Hrvatskom saboru uputila je čestitke povodom Dana Općine Križ.

“Danas slavimo Dan naše Općine Križ i blagdan naše župe. Svečana sjednica koja se održava prigoda je da javno općinska vlast pokaže realizirano i predstavi planirano. U tom nastojanju, lokalna  uprava ovisna je o građanima i njihovim potrebama. Upravo kroz razgovor s njima najlakše je dobiti dojam  što očekuju i čemu se nadaju za ugodniji život u maloj ruralnoj sredini nadomak Zagrebu. Općinska vlast je tu da to čuje i pokuša realizirati u njihovom, odnosno javnom interesu. Svakodnevno, s ponosom svjedočimo  da su u tijeku velike investicije od kojih svi puno očekuju, ponajviše mladi i nezaposleni. Njihova je zadaća osiguranje boljih uvjeta za nova ulaganje, otvaranje novih radnih mjesta, jačanje gospodarske aktivnosti i poboljšanje ukupne kvalitete života stanovništva Općine Križ. U vrijeme gospodarske krize, za sve nas, veliki je izazov zadržati dobar životni standard, te razvojem i ravnomjernim ulaganjem u sva naselja  osigurati bolje demografske pokazatelje i zadovoljstvo ukupnog stanovništva. Veliki kapitalni objekti u komunalnu i gospodarsku infrastrukturu ono je što se prvo vidi, no potreban nam je i kontinuirani razvoj društvene infrastrukture i sadržaja.

Kao stanovnica  i zastupnica, želim da naša općina postane prijatelj svake obitelji, da svako dijete ima besplatno mjesto u dječjem vrtiću, da svaki osnovnoškolac ima besplatnu prehranu i cjelodnevnu nastavu, da i dalje upisujemo gimnazijalce u Križu, da otvaramo nove dvorane, ambulante, domove,  knjižnice, igraonice. Želim da se našim stanovnicima osigura međumjesni promet i da imamo dnevne boravke za najstarije. Želim da nam se u općine ne gase usluge i institucije neophodne za  normalno funkcioniranje obrta i poduzetništva, za život ljudi. Najviše od svega želim da zajedno osjetimo poriv da od sebe dajemo više, da osvjestimo potencijale, probudimo se i prerastemo iz  trome prosječnosti u poticajnu društvenu zajednicu koja ostvaruje još bolje i još više za svoje stanovnike. Sigurna sam da to žele i drugi – stanovnici naše općine, naši poduzetnici, nastavnici, liječnici, političari, naša aktualna općinska vlast i naši prijatelji i partneri. U ovom svečanom trenutku, pozivam Vas – ostanimo ponosni na tradiciju i baštinu, ali učinimo i dodatni korak koji će osigurati budućnost mladim generacijama u Općini Križ. Učinimo to zajedno, jer samo tako je moguće!

Iako nisam u mogućnosti osobno sudjelovati u svečanom programu u prigodi 14. rujna, Dana Općine Križ i blagdana zaštitnika župe Uzvišenja Sv. Križa, svim stanovnicima i župljanima i općinskoj vlasti,  od srca želim svako dobro, uz čestitke za razvoj naše sredine. Iskrene čestitke upućujem svim dobitnicima priznanja i zahvala!”