-3.4 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Energenti sve skuplji – građani sve više traže alternativna rješenja

Nove vijesti

U strahu od nestašice plina i visokih računa, hrvatski građani masovno kupuju električne grijalice te bojlere. Njihova prodaja je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porasla i za 30%. Uz strujne grijalice također je porasla i potražnja za drugim načinima grijanja poput peći na drva te ugljena. Nakon dugih 10 godina plinski bojleri su zamijenjeni onima na struju. Iako oni u samom startu koštaju više, potrošnja će biti manja pa će samim time i računi biti niži.

Foto: Canva

Dok cijene vrtoglavo rastu, traže se razni načini za uštedu. Jesen donosi niže temperature, a zima visoke račune za grijanje. Stoga, treba upozoriti kako je vrijeme jeftine energije stvar prošlosti, dok će već spominjani grijalice i bojleri donijeti tek neznatnu uštedu. Nadalje, prodaju se sve vrste i modeli – od uljnih radijatora na struju, električnih halogenih grijalica, do kalorifera. Zapravo, prava navala, kažu nam zaposlenici jednog bjelovarskog trgovačkog centra kojeg smo posjetili s ciljem provjere situacije oko svega ovoga se tek očekuje.

Foto: Canva

Zaključak jest taj da je pred nama jako teško vremensko razdoblje pa će građani morati dvaput razmisliti prilikom paljenja bilo kojeg energenta. Dakle, kada se sve zbroji i oduzme, preostaje nam još samo jedno – svima poželjeti sreću u borbi sa jesenskim i zimskim mjesecima koji će, prema najavama biti vrlo hladni.   

Foto: Canva

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika