Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su ovoga jutra od kriminalnih radnji izdvojili računalnu prijevaru.

Jučer (utorak, 13. rujna), 27-godišnjakinja je u policijskoj postaji Grubišno Polje prijavila da je u petak (9. rujna) pronašla oglas o prodaji romobila za nekoliko desetaka kuna. Odlučila ga je kupiti te otišla na link stranice nakon čega je upisala svoje osobne i podatke o tekućem računu, a potom uplatila navedeni iznos. Poslije dva dana je zamijetila kako joj je s računa uplaćeno nekoliko stotina kuna na račun na koji je uplatila prethodni iznos, i to bez njezinog znanja i odobrenja.

U vezi ovog događaja slijedi kriminalističko istraživanje. Nadalje, obzirom na ovaj događaj, službenici PU Bjelovarsko-bilogorske savjetuju građane da ne budu lakovjerni, odnosno da budu oprezni kod oglasa koji izgledaju te zvuče super povoljno jer se iza takvih oglasa nalaze prevaranti. Također, savjetuje se građane da, ukoliko kupuju preko internetskih stranica, kupuju iz provjerenih, renomiranih trgovina. Isto tako, prije kupnje provjerite sve podatke o trgovini iz koje kupujete, odnosno naručujete artikle.

Izdvojeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Ono se dogodilo jučer prije ponoći u Narti u dvorištu, a tamo su javni red i mir narušavali: 21-godišnjak, 25-godišnjak, 26-godišnjak, 42-godišnjak te 27-godišnjak. Činili su to tako što su se svi međusobno sukobili pritom vičući jedni na druge. Nakon toga je došlo i do tuče 21-godišnjaka s jedne i 42-godišnjaka te 27-godišnjaka s druge strane.

U sukob su se umiješali 25-godišnjak i 26-godišnjak koji su fizički napali tog 21-godišnjaka. Do dolaska policijskih službenika, 42-godišnjak i 27-godišnjak su se udaljili s mjesta događaja, dok su 21-godišnjak, 25-godišnjak i 26-godišnjak privedeni u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola. Protiv svih sudionika slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.