3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara prošla bez većih uzbuđenja i u mirnom tonu

Nove vijesti

Danas je održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara i za razliku od nekih prijašnjih prošla je u mirnom tonu bez previše pitanja u aktualnom satu, a i bez previše rasprave po točkama dnevnog reda.

 U aktualnom sati četvero vijećnica i vijećnika je postavilo svoja pitanja većinom komunalne tematike. Dražen Medved pitao je u kojoj fazi je projekt nove gradske tržnice na što mu je predsjednik uprave Komunalca Ivan Ivančić odgovorio da je projekt gotov, da se u idućih 30 dana očekuje ishođenje građevinske dozvole, te će se nakon toga vidjeti na koji fond će se taj projekt kandidirati.

Ivan Vlašić pitao je, je li u planu obnova Mihanovićeve ulice i hoće li se napraviti izlaz iz Iločke ulice na Osječku?

Pročelnica Kristina Kocur je odgovorila da će Mihanovićeva ulica ići u kompletnu obnovu, dok će se Iločka staviti u razmatranje.

Jasnu Višnjević zanimalo je zašto na sjednici vijeća nije još bila studija isplativosti Termi Bjelovar i planira li se rekonstrukcija ceste i pješačke staze u Lugu od mosta do južne obilaznice?

Studija isplativosti Termi još nije bila na sjednici vijeća zato što još nije gotova, a što se tiče rekonstrukcije u Lugu pokušat će se realizirati kada će se ići u gradnju šetnice, odgovorio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Foto / Lorenzo Kocijan Pacas

Pitanje je još postavila i Antoneta Đokić, a zanimalo ju je kada će biti rekonstrukcija Vinkovačke ulice, na što je pročelnica Kocur odgovorila, u proljeće.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Bjelovara u 2022. godini, te niz ostalih odluka, od kojih izdvajamo odluku o dodjeli statusa festivala javnoj manifestaciji u kulturi “Bjelovarski odjeci kazališta“, te osnivanju Kulturnog vijeća Grada Bjelovara.

Na sjednici je usvojeno i Izvješće o radu gradonačelnika Grada Bjelovara za razdoblje siječanj – lipanj 2022. godine koje nisu podržali vijećnici Damir Bajs Nezavisne liste.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika