3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

10. sjednica Općinskog vijeća Općine Štefanje – usvojeno mišljenje na Strategiju i Akcijski plan provedbe Strategije razvoja urbanog područja Bjelovar

Nove vijesti

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Štefanje su 12. rujna održali 10. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj se našlo 11 točaka dnevnog reda. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice usvojen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za razdoblje siječanj – lipanj 2022..

– Punjenje proračuna je uglavnom slično kao i prošle godine, razlika je u nekih 100 tisuća kuna, što su redovne oscilacije, ali vidljivo je da imamo oko 400 tisuća kuna manje rashoda u prvom polugodištu ove godine što ukazuje na to da zaista štedimo jer se pripremamo za nadolazeću krizu, ako to tako možemo nazvati. Vidjet ćemo kakva će situacija biti na jesen – rekao je načelnik Silvestar Štefović i dodao kako se nada da će uz mjere Vlade vezane uz cijene energenata sve uspjeti pokriti onako kako je bilo predviđeno u Proračunu.

Načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović

Načelnik Štefović prezentirao je vijećnicima i svoje Izvješće o radu za prvih 6 mjeseci ove godine u kojemu je naveo kako su u prvom dijelu godine završeni projekti koji su započeli prošle godine, a neki su krenuli s realizacijom kao što su obnova doma u Blatnici i program Zaželi. Usvojena je od strane ministarstva i Strategija razvoja urbanog područja Bjelovar, a završeni su vodovodi u Donjoj Šušnjari i Ivama. Trenutno je u fazi ishođenje uporabne dozvole. Načelnikovo izvješće jednoglasno je usvojeno kao i Odluka o darovanju nekretnine u vlasništvu Općine Štefanje. Naime, radi se o čestici na kojoj je smještena kapelica u Šušnjari koja se daruje štefanjskoj župi.

Najvažnija točka dnevnog reda 10. sjednice bilo je davanje mišljenja na Strategiju i Akcijski plan provedbe Strategije razvoja urbanog područja Bjelovar. Primarni projekt za kojeg Općina ima građevinsku dozvolu i koji će biti realiziran sredstvima ITU mehanizma je uređenje doma u Narti s pripadajućom sportskom dvoranom i poslovnim prostorima.

– Prema sad dostupnim informacijama vrlo brzo moglo bi se započeti s tim projektom, a Općina Štefanje bi trebala dobiti oko 13 – 14 milijuna kuna, ovisno kakva će biti raspodjela novaca Između Grada Bjelovara i općina obuhvaćenih u urbano područje Bjelovar. Računamo na ta sredstva i to je onoliko koliko nam treba da zatvorimo financijsku konstrukciju uređenja doma, ali sve ćemo detaljno znati kada krene projekt – kazao je Štefović i dodao kako je davanje mišljenja o Strategiji i Akcijskom planu formalno kako bi se moglo krenuti dalje u realizaciju projekta.

– Kako smo prije komunicirali u tome je i onaj dio vezan uz nogostupe i biciklističke staze kroz Štefanje, Blatnicu i Nartu. Uključen je u nekoj fazi, ako će biti moguće i hospicij o kojem smo govorili. Ovo je jedna dobra suradnja između općina i Grada Bjelovara i mislim da to trebamo poduprijeti i gurati dalje. Ovo nam je jedan od koraka koji trebamo napraviti da bi mogli dalje postupati – pojasnio je Štefović.

Do kraja sjednice vijećnici su usvojili Plan rada dimnjačarske službe, Program proslave Dana općine Štefanje, te imenovali još jednog mrtvozornika na području Općine Štefanje. Uz dr. Gordanu Emić, drugi mrtvozornik bit će Sandra Štefović prvostupnica sestrinstva.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika