Uzmite u obzir da se cijelo vaše tijelo u vrijeme punog mjeseca počinje puniti snagom. Prije njega su baterije maksimalno prazne i najbolje je iskoristiti njegov nalet energije na najpozitivniji način. Utjecaj punog Mjeseca počinje tri dan ranije, a zatim se nastavlja tri dana nakon njegovog vrhunca. Upravo je pun Mjesec zadužen za uspone te padove naše energije.

Netko tako osjeća veliko uzbuđenje, a netko je veseo i sve mu izgleda kao nestvarna čarolija. Najvažnija stvar koju morate napraviti jest pobrinuti se za sve oblike svoga zdravlja. Mentalno, fizičko i psihičko zdravlje su vaša tri najvažnija cilja. Gdje god nađete neke nedostatke, zapišite ih kako biste ih što prije krenuli rješavati.

Prepustite se punom mjesecu i pomoću njega skupite novu energiju; foto: Canva

No, prvo morate postati svjesni da problem postoji. Tako možete biti potpuno zdravi, ali niste sretni i sigurni u sebe pa će i ostvarivanje ciljeva biti puno teže, ako ne i nemoguće. U takvoj fazi Merkura važno je riješiti sve stare probleme, oprostiti se od nepotrebnog. Odaberite vrijeme i na dan punog Mjeseca ostanite sami sa sobom: osvrnite se unatrag, uronite u trenutak koji vas možda još uzbuđuje, a zatim pokušajte shvatiti kakvu vam je snagu i pouku dao.

Nadalje, očistite svoju budućnost od nepotrebnih misli i onoga što se davno dogodilo. Oprosti, zahvali i otpusti. To se može ponoviti kroz fazu retrogradnog Merkura do 2. listopada. Dakle, u sljedećem razdoblju vaš najvažniji zadatak je briga o svom zdravlju, mislima i osjećajima. Određivanje pravih namjera i ciljeva, odbacivanje zastarjelog i nepotrebnog, usavršavanje iskustva i vještina. Budući da u ovom punom Mjesecu ima puno mistike i magije, nemojte nikome govoriti svoje ideje ili tajne. Intuicija će u ovom razdoblju biti najbolja. Stoga, pažljivo slušajte i ne pokušavajte ići protiv nje.

Pun mjesec uvijek je lijepo vidjeti; foto: Canva

Tuga, melankolija i potpuna beznadnost postojanja mogu utjecati na neke ljude. Ne bojte se. Prihvatite tu situaciju kao alarm da pogledate duboko u sebe i konačno shvatite koje situacije i koji ljudi pokreću takva raspoloženja u vama. Za vrijeme punog Mjeseca nemojte jesti jaku hranu niti piti jako jaku kavu ili čaj. Ovo je vrijeme kada treba jesti lagano kako ne biste opteretili ni želudac niti glavu.

Za kraj ove zanimljive priče vam donosimo jedan savjet. On glasi – prije punog Mjeseca zapalite svijeće. To će pomoći prostoru da oslobodi energiju, razgovor i misli.

Pun mjesec se često može vidjeti u prekrasnim bojama; foto: Canva